ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Νανόπουλος σε Μαρινάκη: “τι κάναμε και τι περιμένουμε από την κυβέρνηση”

0

Με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο συναντήθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κορινθία.

Στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί από τον δήμο Κορινθίων, με τον κ. Νανόπουλο να παίρνει την ευκαιρία και να κάνει αναφορά στο πως «δόθηκαν λύσεις σε ζητήματα που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια όπως τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια του Δήμου Κορινθίων, η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, το 6ο Σύνταγμα Πεζικού, τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου, το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδωνίας.  Χρηματοδοτήθηκαν έργα με υψηλούς προϋπολογισμούς όπως η αποχέτευση Άσσου – Λεχαίου (60 εκ ευρώ), το Μουσικό σχολείο Κορίνθου (11 εκ ευρώ), η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου Κορινθίων (900 χιλιάδες ευρώ), έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ύψους 1,5 εκ ευρώ.

Ο κ. Νανόπουλος έκανε μνεία στην «στήριξη της κυβέρνησης και ιδιαιτέρως των Κορίνθιων υπουργών», αλλά και «στην αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βοηθούν το έργο μας ως δημοτική αρχή, συμβάλουν στο να υλοποιήσουμε όσα οι πολίτες ζητούν και ο τόπος μας έχει ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Απο εκεί και πέρα ο κ. Νανόπουλος πήρε την ευκαιρία να θέσει και μια σειρά θεμάτων που θέλησε να τεθούν προς δρομολόγηση. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Η διασφάλιση της υδροδότησης της Κορίνθου από τη Στυμφαλία με την εκτέλεση έργων στο χώρο της υδρομάστευσης
  • Η άρδευση από το νερό του ΑΟΣΑΚ των παραγωγών Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου
  • Η ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού για την ανακούφιση των παραγωγικών τάξεων
  • Η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου στο δήμο Κορινθίων
  • Η αποκατάσταση της χωματερής Χιλιομοδίου μετά την ένταξη του δήμου Κορινθίων στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • Η υλοποίηση του έργου των συγκοινωνιακών κόμβων σύνδεσης της Κορίνθου (Συνοικισμός – Καλλιθέα)
  • Η επιτάχυνση των διαδικασιών στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την απόδοση των χρηματοδοτήσεων και ένταξη νέων έργων
  • Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου του Αστυνομικού Μεγάρου σε χώρο που παραχώρησε πρόσφατα ο δήμος Κορινθίων στο Υπουργείο
  • Η έγκριση της μελέτης για την αποκατάσταση του ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου και τον φωτισμό του Κάστρου του Ακροκορίνθου
  • Η απομάκρυνση των δομών μεταναστών από το 6ο Σύνταγμα Πεζικού

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, οι υφυπουργοί και βουλευτές Κορινθίας Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Κορινθίας Δημήτρης Σουφρίλας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κορίνθου Αποστόλης Γεώργαρης και στελέχη του κόμματος στο νομό.

Επίσημη επιβεβαίωση: Ανακοινώνεται το τέλος στο πρόστιμο των ανεμβολίαστων 60ρηδων

Previous article

Δράση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κορινθιας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *