ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ο κοσμοπολίτικος προορισμός της Κορινθίας με το εκπληκτικό πευκοδάσος δίπλα στην παραλία

0

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, αξιοποιήθηκε τουριστικά ήδη από το 1919, φιλοξενώντας από βασιλιάδες μέχρι γυρίσματα γνωστών ελληνικών ταινιών

Οι παραλίες του ενέπνευσαν ποιητές κι έγιναν τόπος παραθερισμού βασιλιάδων, αλλά και γυρισμάτων για κοσμαγάπητες ελληνικές ταινίες σαν το «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» (1955) και «Τα Κόκκινα Φανάρια» (1963), τα οποία διαγωνίστηκαν στις Κάνες της εποχής για τη διεθνή αίγλη του Χρυσού Φοίνικα.

Ο λόγος βέβαια για το Ξυλόκαστρο: την παραθαλάσσια κωμόπολη της Κορινθίας που εξακολουθεί να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, παραμένοντας ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς σε όλη την Πελοπόννησο. Πρόκειται δε για φήμη πολύ παλιά αφού στα 1919 –όταν οι διακοπές στη θάλασσα βρίσκονταν στα σπάργανα, όσον αφορά την Ελλάδα– ήταν εδώ όπου κρίθηκε επισήμως ότι έπρεπε να οδηγούνται οι διακεκριμένοι επισκέπτες από το εξωτερικό, ώστε να τους παρέχεται θερινή διαμονή. Γυρίζοντας έπειτα στις χώρες τους περιέγραφαν συχνά το Ξυλόκαστρο ως «ανθούπολη», εντυπωσιασμένοι από τα πολλά του λουλούδια.

Μια φιλία

Previous article

Mαρούλι το οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί στο … διάστημα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *