ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ανάβει πράσινο φως το υπουργείο Παιδείας για την δημοπράτηση του Μουσικού Σχολείου

0

Ενδεχομένως και αυτήν την εβδομάδα να έρθει η έγκριση του υπουργείου Παιδείας για την παρέκκλιση των όρων δόμησης, έγκριση η οποία θα δώσει το πράσινο φως για την διενέργεια του διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην δημοπράτηση του έργου και βεβαίως στην έναρξη εργασιών κατασκευής του. 

Το έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με χρηματοδότηση 11.093.040 € αφορά σε ανέγερση κτιρίου στέγασης του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, δυναμικότητας 240 μαθητών, σε οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού Ευκλείδη και στο Κ.Φ.206 της Π.Ε. Μπαθαρίστρα, στην επέκταση σχεδίου πόλεως Κορίνθου.

Το ΝΕΟ Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, θα είναι τριώροφο, με τέσσερις στάθμες (Υπόγειο, Ισόγειο και δύο όροφοι). Έχει επιλεγεί η λύση ενός ενιαίου οικοδομικού όγκου, όπου στο κέντρο διαμορφώνεται χώρος Αίθριου για την επίτευξη της μέγιστης λειτουργικότητας καθώς και καλύτερου φυσικού φωτισμού και αερισμού του κτιρίου.

  • Στο υπόγειο διαμορφώνονται χώροι κύριας χρήσης, εργαστήρια, βιβλιοθήκη–αναγνωστήριο, χώρος εστίασης και αποδυτήρια σκηνής καθώς και χώροι βοηθητικής χρήσης, αποθήκες και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
  • Στο Ισόγειο διαμορφώνεται ο χώρος υποδοχής–φουαγιέ, ο χώρος της αίθουσας συναυλιών δυναμικότητας 367 ατόμων, αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια, ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι, χώροι υγιεινής ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, κυλικείο και ο χώρος του φύλακα.
  • Στον Α’ όροφο αναπτύσσονται αίθουσες διδασκαλίες, ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι, γραφεία, ιατρείο–αναρρωτήριο καθώς και οι χώροι τεχνικών της αίθουσας συναυλιών.
  • Στον Β’ όροφο χωροθετούνται χρήσεις που αφορούν στην άθληση των μαθητών, όπως το κλειστό γυμναστήριο, υπαίθριο γήπεδο, στεγασμένη επιφάνεια (υπόστεγο) για υπαίθρια άθληση και χώροι υγιεινής.
  • Η υπόλοιπη επιφάνεια του δώματος διαμορφώνεται με την εφαρμογή φυτεμένου δώματος.

Η διευθύντρια του σχολείου Ειρήνη Καραπατά, στην ανακοίνωση της χρηματοδότησης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του διότι όπως σημείωσε «δεν μένετε στα λόγια αλλά προχωράτε στα έργα, κι αυτό είναι ένα έργο που το έχουμε ανάγκη ως δήμος και ως νομός. Είμαι σίγουρη πως θα είναι στολίδι και θα συναγωνιστεί επάξια σχολικές δομές ακόμα και της Αττικής».

Οι ενέργειες που ως ώρας έχουν γίνει:

  • Έχει δημοσιευθεί η απόφαση έγκρισης της χρηματοδότησης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»,22/10/2021
  • Έχει γίνει η αποδοχή της χρηματοδότησης από τον Δήμο Κορινθίων και η εγγραφή του ποσού στον Προϋπολογισμό του ως Έσοδο, 2/03/2022
  • Έχει γίνει η έγκριση της σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων το οποίο χρηματοδοτεί όλα τα έργα του Προγράμματος «Α. Τρίτσης», αναμένεται η υπογραφή της εντός του 3 τριμήνου του 2022, 31/1/2022
  • Αναμένεται η έγκριση της παρέκκλισης των όρων δόμησης από το Υπουργείο Παιδείας (έχει ζητηθεί όσον αφορά το ύψος του κτιρίου, κτλ.) ενδεχομένως και πριν απο τΟ Πάσχα
  • Προετοιμάζονται τα Τεύχη Δημοπράτησης και διενεργείται ο διαγωνισμός αμέσως μετά την έγκριση της καθ’ ύψους παρέκκλισης, τ
  • Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του διαγωνισμού από τον Δήμο Κορινθίων & την ανάδειξη Αναδόχου με την υπογραφή της σύμβασης, εντός 6-8 μηνών, άνευ απροόπτου.

ΠΗΓΗ: MYPRESSNET.GR

Πάσχα: Διαμαρτυρία vegan στο Σύνταγμα για το σούβλισμα

Previous article

Και τώρα πόλεμος! Έγινε δεκτή η ένσταση του Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *