ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έλα στο θείο (1950-1951)

0

Ηθοποιοί: Σμαρούλα Γιούλη (Ρούλα Γκιορέ), Νίκος Σταυρίδης (Αντώνης Ντούκουρας), Μίμης Φωτόπουλος (Φώτης Γκιορές), Γιάννης Ιωαννίδης (Χαρίλαος Ντούκουρας), Σπεράντζα Βρανά (Νανά), Λέλα Πατρικίου (θεία Ελένη), Νίκος Βασταρδής (Κώστας), Θάνος Τζενεράλης (Ζαφείρης), Κώστας Σεϊτανίδης (μουσικός (κιθάρα)), Στ. Τυρταίος (τραγούδι/κιθάρα), Πάνος Μακρής (τραγούδι/κιθάρα), Μπάμπης Μαλλίδης (μαέστρος ορχήστρας), Γιάννης Δέδες (μουσικός (κιθάρα)), Σταύρος Μπογιατζόπουλος (μουσικός (κιθάρα))

Η ταινία, “Έλα στο θείο” προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 124.740 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 13 ταινίες.

Έλα στο θείο
Γυρίσματα από την ταινία, “Έλα στο θείο“.

-Η πρώτη συνεργασία Νίκου Τσιφόρου και Φίνος Φιλμ” σε κωμωδία. Αν και κωμωδιογράφος, οι προηγούμενες ταινίες του που είχε γυρίσει ο Φίνος ήταν δραματικές, με ιδιαίτερη, ωστόσο, επιτυχία: “Χαμένοι Άγγελοι” και “Τελευταία Αποστολή“.

Περίληψη της ταινίας, “Έλα στο θείο”

Ο Χαρίλαος Ντούκουρας θέλει με κάθε τρόπο να αποκαταστήσει τον αχαϊρευτο ανιψιό του Αντώνη. Μια λάθος αγγελία θα σταθεί αφορμή να γνωριστούν με το Φώτη Γιούρα και την όμορφη αδελφή του Λούλα. Ο Φώτης και ο Χαρίλαος συμφωνούν για τους γάμους.

Η Λούλα αναγκάζεται να πει το ναι, λόγω της άσχημης οικονομικής θέσης του αδελφού της, παρόλο που αγαπάει τον υπάλληλο του Χαρίλαου, Κώστα. Ο Αντώνης με τη σειρά του που έχει σχέσεις με τη Νανά, κινδυνεύει να αποκληρωθεί από το θείο του…

Τήνος: Έπεσε στα βράχια του λιμανιού το πλοίο Super Express

Previous article

Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *