ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις Νίκα για την ολιστική μεταμόρφωση του Ισθμού με τέσσερα έργα

0

Στην Κόρινθο βρέθηκε χτες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να υπογράψει δύο εργολαβίες που αφορούν την ολιστική μεταμόρφωση και την βελτίωση της επισκεψιμότητας της Διώρυγας της Κορίνθου.

Η πρώτη εργολαβία αφορά την κατασκευή της περίφραξης στις δύο πλευρές κατά μήκος του Ισθμού ένα έργο που θα συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της ασφάλειας και την αποφυγή ατυχημάτων, όπως αυτό που στοίχισε την ζωή στον μικρό Βαγγέλη Τσάκωνα πριν από δύο χρόνια.

Η δεύτερη εργολαβία αφορά την αντικατάσταση της εργολαβίας για τον Δίολκο με μία νέα, καθώς ο Περιφερειάρχης άφησε να εννοηθεί πως η προηγούμενη είχε σοβαρά προβλήματα, αν και δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Συνολικά, με ένα πακέτο μέτρων που θα αφορούν την περίφραξη της διώρυγας, την ανασύσταση του Διόλκου στο τμήμα που έχει απομείνει, την αποκάλυψη του Ανδριάντα του Τρικούπη και την κατασκευή του πεζόδρομου, στην πλευρά της Πελοποννήσου, που θα ακολουθεί παράλληλα την γραμμή του Ισθμού θα ολοκληρωθεί το πακέτο των εργασιών που θα διαμορφώσουν μια νέα βελτιωμένη εικόνα της Διώρυγας, η οποία ούτως ή άλλως, αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο μνημείο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Νίκας έκανε αναφορά στην σύσκεψη που θα γίνει την Ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Υποδομων με συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΣΕ και πολιτικών στελεχών του υπουργείου Υποδομών και θα αφορά στην επανεκκίνηση της γραμμής Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Παπαγγελόπουλος: “Δημοπρατείστε το πλανητάριο στο Κρυονέρι”

Previous article

Στο Λουτράκι το Euro του beach volley K18

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *