ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου στις μαύρες τρύπες

0

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες της NASA έκαναν μια νέα και ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη για τη φύση και τους μηχανισμούς των πιο μυστηριωδών κοσμικών σωμάτων, των μαύρων τρυπών.

Τα δεδομένα διαστημικών και επίγειων τηλεσκοπίων από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο του γαλαξία 1ES 1927+654 ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 236 εκατ. ετών φωτός από τη Γη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα φαινόμενο. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «The Astrophysical Journal» οι ερευνητές αναφέρουν ότι εντόπισαν εκπομπές ακτινών Χ από το κέντρο του γαλαξία, εκπομπές που είχαν μια πρωτοφανή «συμπεριφορά» με την οποία έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά οι επιστήμονες. Οι εκπομπές αυτές διακόπτονταν απότομα με τους ερευνητές να εκτιμούν ότι αυτό το φαινόμενο συνδέεται με την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου της μαύρης τρύπας.

Το φαινόμενο παρατηρείται σε πλανήτες και συμβαίνει και στη Γη αλλά είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πιθανό το φαινόμενο να συμβαίνει και στις μαύρες τρύπες.

Αν η εκτίμηση των ερευνητών αποδειχθεί ορθή θα ξεκινήσουν νέες μελέτες για να διαπιστωθεί πώς η μαγνητική αντιστροφή στις μαύρες τρύπες επηρεάζει τους μηχανισμούς τους και γενικότερα το τοπικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Θα προστεθεί έτσι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της ύπαρξης των μαύρων τρυπών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για το νομοσχέδιο “Γιατρός για όλους”

Previous article

Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *