ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του προαστιακού στο Λουτράκι – Η λύση που δόθηκε για το Λιβαδάκι (ΦΩΤΟ)

0

Στις αρχές του 2023 υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης της γραμμής του προαστιακού στο Λουτράκι, το οποίο φιλοδοξεί να ενισχύσει την επισκεψιμότητα της κορινθιακής λουτρόπολης. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι δοκιμές της γραμμής, με στόχο τα δρομολόγια από το Λουτράκι προς την Αθήνα, το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά (και αντίστροφα), να ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι (2023).

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εκτελούνται μία σειρά από εργασίες στο κομμάτι της γραμμής μεταξύ των οδών Αιγαίου και Παπανικολάου, με την κατασκευή μιας τσιμεντένιας βάσης, πάνω στην οποία, θα τοποθετηθεί ένα προστατευτικό χαμηλό καγκελάκι, το οποίο, θα οριοθετεί την απαλλοτριωμένη ζώνη του σιδηροδρομικού διαδρόμου, με τον υπόλοιπο χώρο, του εκεί οικισμού!

Αυτό, άλλωστε ήταν και ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κατοίκων του οικισμού Λιβαδάκι και της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς οι κάτοικοι δεν ήθελαν να τοποθετηθούν ούτε ψηλά σύρματα, ούτε τσιμεντένια τοιχία, ενώ εξέφραζαν την ανησυχία τους, για το πώς θα μπορούν να «μπαινοβγαίνουν» στις κατοικίες τους, αν περιφραχτεί ο χώρος.  

Τελικά, η συνεργασία της εταιρείας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου έδωσε την λύση καθώς θα δημιουργηθούν κενοί χώροι, ώστε οι κάτοικοι που βρίσκονται στα ανατολικά της γραμμής να μπορούν να μεταβαίνουν στις ιδιοκτησίες τους, ώσπου ο δήμος Λουτρακίου, να ανοίξει το ανατολικό κομμάτι της οδού Κορίνθου!

Με πληροφορίες από το LoutrakiBlog

Οι φορολογικές δηλώσεις της ελληνικής σόουμπιζ του 1979

Previous article

Ο Απόλλων πλήγωσε τον Τενεάτη, ήττα με 2-1 στην Φωκίδα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *