ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Συνάντηση Γκιώνη με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων

0

Το σοβαρό ζήτημα της άμεσης ενίσχυσης και στελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε την αντίθεσή του με την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την απομάκρυνση εννέα (9) αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και συνολικά σαράντα (40) αστυνομικών από τη Διεύθυνση Αστυνομίας του Νομού Κορινθίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε με πλήρη λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο ύστερα από την απομάκρυνση των αστυνομικών, το αίσθημα έλλειψης ασφάλειας που δημιουργείται με αυτή την απόφαση και εξήγησε πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποτελεί έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό, με αποτέλεσμα, ο πληθυσμός του να ανέρχεται στις εκατό χιλιάδες κατοίκους, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Ο κ. Γκιώνης απαίτησε να αποκτήσει ο Δήμος μας την αστυνόμευση που απαιτείται για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των πολιτών και ζήτησε από τον Αντιστράτηγο κ. Σκούμα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες του, καθότι η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δυστυχώς χειροτερεύει.

Να σημειωθεί πως στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα διαμαρτυρίας για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, με προσωπικό και μέσα, στο πλαίσιο της εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε Μαζί” κ. Ιωάννης Καραπανάγος.

Βραχάτι

Previous article

Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε ελπίδα και δικαιοσύνη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *