ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί δεν βρίσκουν εργαζόμενους οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

0

Ρεπορτάζ για τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα στον τουριστικό κλάδο ενόψει θερινής σεζόν, από τη γερμανική Welt.

«Πολύ καλή αναμένεται η ελληνική τουριστική σεζόν φέτος το καλοκαίρι», διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa στη Welt. «Όμως ένα σύννεφο θολώνει τις φωτεινές προοπτικές. Σύμφωνα με τον αρμόδιο τουριστικό σύνδεσμο, φέτος δεν μπόρεσαν να καλυφθούν οι περίπου 50.000 θέσεις εργασίας στην αρχή της σεζόν».

Γιατί όμως ο τουριστικός κλάδος δεν είναι ελκυστικός, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 600.000 άνεργοι; Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, «τα χρήματα που κερδίζονται το καλοκαίρι είναι αδύνατο να φτάσουν και τον χειμώνα. Το προσωπικό εξυπηρέτησης για παράδειγμα κερδίζει περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα. Εργάζονται όμως επτά ημέρες την εβδομάδα, έως και δώδεκα ώρες τη μέρα κατά τη διάρκεια της σεζόν». Σε αυτά προστίθενται τα ακριβά ενοίκια στις τουριστικές περιοχές π.χ. σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο, Κρήτη για τους εργαζόμενους, «500 ευρώ για ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα». Πάντως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουρισμού-επισιτισμού Γιώργος Χότζογλου δεν είναι αισιόδοξος για το μέλλον και όπως λέει: «Αν φέτος είχαμε 50.000 ακάλυπτες θέσεις εργασίας, του χρόνου θα μπορούσαν να γίνουν 150.000».

Πηγή: Deutsche Welle

Το φλερτ ανάμεσα σε δύο αστέρες

Previous article

Κύτταρα «αναγέννησαν» την καρδιά μετά από καρδιακό επεισόδιο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *