ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τα παιδιά σε Κόρινθο και Λουτράκι συνεχίζουν να δείχνουν το δρόμο της ανακύκλωσης

0

Πήραν τις τσάντες ανακύκλωσης με χαρά! Με προσήλωση που θα ζήλευαν και οι μεγάλοι διάβασαν το φυλλάδιο με τις…οδηγίες και άκουσαν με υπομονή τα όσα είχε να τους πει ο Ανδρέας Πανούσης, Μηχανικός Περιβάλλοντος και ειδικός σύμβουλος του δημάρχου.

Στις σχολικές τους τσάντες έβαλαν και μια «ειδική» γόμα ανακύκλωσης, ένα μικρό αναμνηστικό για την σχολική τους κασετίνα ώστε να θυμούνται συνεχώς την αξία της ανακύκλωσης για τα ίδια, το σχολείο τους, το σπίτι τους, το περιβάλλον και τον πλανήτη!

Ο λόγος για τους μικρούς μαθητές του 1ου και 3ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου που έφτασαν με τα καπελάκια τους και τα χαμόγελά τους στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους προκειμένου να συμμετέχουν στην δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης σε όλους.

Η δράση διήρκησε έως τη μια το μεσημέρι και μοιράστηκαν περίπου 1500 τσάντες ανακύκλωσης συνοδευόμενες από ενημερωτικά φυλλάδια. Οι δημότες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τον υπεύθυνο της δράσης κ.Ανδρέα Πανούση, να λύσουν τυχόν απορίες και να ζητήσουν κατευθύνσεις.

Στόχος του δήμου Κορινθίων είναι η αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και προς τούτο οι δράσεις θα συνεχιστούν με εντονότερους ρυθμούς.

Βραβεύθηκαν για την ανακύκλωση και οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου

Την ίδια ώρα, οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 4ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στο πλαίσιο του Followgreen, βραβεύθηκαν την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου.

Στον φετινό μαραθώνιο, συμμετείχαν 2.176 μαθητές από 17 σχολεία του Δήμου, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 13.000 κιλά υλικών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 23.400 πόντων επιβράβευσης.

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα όπως, desktop, projectors, ηχεία κ.λπ. για τις σχολικές μονάδες, που προσέφεραν οι χορηγοί της δράσης.

Η μουσική επένδυση της εκδήλωσης, ήταν από το 4ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου.

1 εκ. ευρώ για συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας

Previous article

ΝΕΑ χρηματοδότηση του Δήμου Κορινθίων 317.000 ευρώ για ηλεκτρικά ποδήλατα και 6 σημεία στάθμευσης – φόρτισης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *