ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Online, τα έργα των Thom Yorke και Stanley Donwood από έκθεση στο Λονδίνο

0

Έκθεση 60 έργων ζωγραφικής του Thom Yorke, του frontman των Radiohead και του Stanley Donwood, ο οποίος δημιούργησε όλα τα εξώφυλλα των δίσκων του συγκροτήματος από το «The Bends» του 1995 και μετά θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Λονδίνο.
 
Τα έργα δημιουργήθηκαν από τους Yorke και Donwood μεταξύ 1999 και 2001 όταν οι δυο τους δούλευαν για τα εικαστικά των εξωφύλλων των άλμπουμ «Kid A» του 2000 και «Amnesiac» του 2001.
 
«Η έκθεση “Test Specimens” προσφέρει μια εξαιρετική, εσωτερική ματιά στα μυαλά αυτών των ευφυών δημιουργών σε μια καθοριστική στιγμή για τη βρετανική πολιτιστική ιστορία» τόνισε, σε ανακοίνωση, η επιμελήτρια της έκθεσης Siobhan Andrews Kapoor. «Για εμάς τους θεατές, είναι προνόμιο να μας επιτραπεί να μπούμε στα παρασκήνια και να εξερευνήσουμε μόνοι μας αυτόν τον φανταστικό κόσμο. Ήδη, ο Donwood επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες ότι ο πλήρης κατάλογος της “Test Specimens” είναι διαθέσιμος στο Διαδίκτυο.
 
Τον προηγούμενο μήνα, η γκαλερί Tin Man Art η οποία φιλοξενεί την έκθεση, είχε ανακοινώσει ότι «ανοίγουμε στο κοινό για πρώτη φορά τις σελίδες των άλμπουμ σχεδίων του Thom και του Stanley, μετά το τρελό ενδιαφέρον για την έκθεση έργων που σχετίζονται με το “Kid A” και το “Amnesiac” στου Christie’s την περυσινή Εβδομάδα Frieze. Αυτά τα έργα έγιναν σε περίοδο πολέμου και πολιτικής αναταραχής, που με παράξενο τρόπο καθρεφτίζονται στο κλίμα ναρκοπέδιου του σήμερα κάνοντας ιδιαίτερα εύστοχη την επιλογή της χρονικής στιγμής. Το μήνυμα ισχύει: η ανθρωπότητα μπορεί να είναι χαοτική και βάναυση, αλλά η τέχνη, η συνεργασία και η επινόηση μπορούν να ρίξουν φως σε κάθε σκοτάδι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2000 αθλητές σκοποβολής στην Κόρινθο τον Σεπτέμβριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Previous article

Ξεκίνησαν τα έργα για ταρτάν και χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο στο Βέλο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *