ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρουσιάστηκε το υπερηχητικό «παιδί» του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο (βίντεο)

0

Tο Stratolaunch είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα με άνοιγμα πτερυγίων 117 μέτρα. Πρόκειται για το όραμα του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία αεροσκαφών Stratolaunch Systems για αυτό τον σκοπό. Δυστυχώς ο Άλεν έχασε το 2018 τη μάχη με την σοβαρή μακροχρόνια ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε και δεν πρόλαβε να δει το αεροσκάφος του να πετάει.

Το σκάφος σχεδιάστηκε για να πετά όχι μόνο εντός του πλανήτη μας αλλά και έξω από αυτόν είτε εκτοξεύοντας, είτε μεταφέροντας διαστημικούς δορυφόρους είτε φορτία σε διαστημικούς σταθμούς. Το σκάφος έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις πετυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις.

Η κατασκευάστρια εταιρεία που έχει καταφέρει να διατηρήσει πλήρη μυστικότητα γύρω από αυτό το πρότζεκτ παρουσίασε ένα ακόμη σκάφος που δημιούργησε κάτω από άκρα μυστικότητα. Πρόκειται για ένα υπερηχητικό αεροσκάφος το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το Stratolaunch και θα ξεκινά τις πτήσεις του όταν το γιγάντιο αεροσκάφος θα φτάνει σε μεγάλο ύψος.

Το υπερηχητικό σκάφος θα προσαρμόζεται κάτω από το Stratolauch και όταν φτάσει στο ιδανικό ύψος θα ξεκινά τις πτήσεις του.

Έχει δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο του υπερηχητικού σκάφους που ονομάστηκε Talon-A και TA-0 και θα πραγματοποιήσει τις αρχικές δοκιμαστικές πτήσεις. Αν το σκάφος ολοκληρώσει με επιτυχία αυτό το πρώτο στάδιο δοκιμών θα κατασκευαστεί ένα επόμενο δοκιμαστικό μοντέλο το TA-1 μέχρι να φτάσουμε στο σκάφος που θα μπει σε κανονικό πρόγραμμα πτήσεων. Μένει να αποκαλύψει η Stratolaunch Systems τις χρήσεις που θα έχει το υπερηχητικό της αεροσκάφος.   

Πηγή: naftemporiki.gr

Πυραμίδα του Ελληνικού, η αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου

Previous article

Μετά το ερωτικό ραντεβού έγραψε το θρυλικό Άστα τα μαλλάκια σου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *