ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συνεδρίαση …”Μπεν Χουρ” αναμένεται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο – Ποια είναι τα σημαντικότερα θέματα

0

Μακρά θα είναι, κατά τα φαινόμενα, η νύχτα σήμερα Δευτέρα για τους δημοτικούς συμβούλους της Κορίνθου, καθώς ο πρόεδρος του οργάνου Αντώνης Κυριαζής έβαλε διπλό δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων. Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι επιστρέφουμε στις συνεδριάσεις δια ζώσης, μετά την σχετική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρώτο θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ. (μέχρι τις 8.30 μ.μ.) και περιλαμβάνει 13 θέματα, με πιο σημαντικό την εξέταση της ένστασης που έχει καταθέσει η παράταξη «Πνοή Δημιουργίας» επί της μελέτης για την πολεοδόμηση του 6ου ΣΠ. Το θέμα είχε έρθει και την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο δεν συζητήθηκε ποτέ λόγω μη απαρτίας. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα της έγκρισης του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του δήμου Κορινθίων.  

Το δεύτερο δημοτικό συμβούλιο θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα συζητηθεί το θέμα για τον ορισμό της επιτροπής που θα παραλάβει το έργο της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων στον δήμο Κορινθίων (Οδοφωτισμός), ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί σκάνδαλο και αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο. Το δεύτερο θέμα που θα έχει ενδιαφέρον είναι η συζήτηση για την λύση της σύμβασης μεταξύ του δήμου Κορινθίων και του Korinthian Palace, για το ακίνητο στα Δημοτικά Σφαγεία και η επαναπροκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος αυτή τη φορά θα γίνει από άλλη διοίκηση (ο πρώτος είχε γίνει από την διοίκηση Πνευματικού).

Παραπολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει τέλος, η αντικατάσταση του Τάκη Λουζιώτη από την θεση του αντιπροέδρου στο Λιμενικό Ταμείο –κατά πληροφορίες για αντικαταστάτης του προορίζεται ο Βασίλης Γεώργαρης.

Tι συζητήθηκε χτες για το 6οΣΠ – Οι προτάσεις, η απάντηση, η προσφυγή στο ΣτΕ και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας (χάρτες, πίνακες, video)

Previous article

Καλάμια: Δυο δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το δήμο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *