ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη, πού «κολλάει» το μέτρο

0

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, απάντησε για το εάν θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως το ψωμί, και διευκρίνισε τι προβληματίζει την κυβέρνση αναφορικά με το συγκεκριμένο μέτρο.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα ζητήματα και κάνει παρεμβάσεις, το θέμα του ΦΠΑ είναι ότι, δημιουργεί μεγάλο κενό στα δημοσιονομικά, χωρίς να είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Είναι όμως ένα μέτρο που εξετάζεται», ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς σημείωσε μάλιστα ότι – με τη μείωση του ΦΠΑ – «λίγες φορές φάνηκε η διαφορά», ενώ έφερε ως παράδειγμα  και τη μείωση 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές.

Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι «με την πολύ σοβαρή παρέμβαση στο ρεύμα, θα δούμε ότι θα έχουμε αλλαγή στην τιμή των προϊόντων».

Για πρώτη φορά από το 1984 θετικό ισοζύγιο στο εμπόριο

Για τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε ότι «υπάρχουν προϊόντα που εισάγουμε, αλλά πρώτη φορά από το 1984 έχουμε θετικό ισοζύγιο. Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι πολύ περισσότερα».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, τελος, ότι «δεν θα έχουμε ελλείψεις», σημειώνοντας ότι «φάνηκε ότι έχουν καλλιεργηθεί – αυτό που μένει τώρα είναι η καλή σοδειά».

Ενισχύσαμε με εθνικούς πόρους τον πρωτογενή τομέα και θα ενισχύσουμε πάλι με ευρωπαϊκούς όρους. Θα γίνει προσαρμογή και στη νέα πραγματικότητα.

Εξήγησε ότι, «η παρέμβαση στο ρεύμα θα βοηθήσει», σημειώνοντας πως, «κάνουμε παρεμβάσεις για την αύξηση της παραγωγής, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την παραγωγή προϊόντων που εισάγουμε».

ΟΑΕΔ: Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε ανέργους, ποιοι το δικαιούνται

Previous article

Νοσοκομείο Κορίνθου: Επαναλειτουργούν τα τακτικά ιατρεία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *