ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχεται στο Κιάτο με συναυλία αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό ο Μανώλης Μητσιάς

0

Μία συνέντευξή του στο News247 αποκάλυψε την πρόθεση του Μανώλη Μητσιά να έρθει το φετινό καλοκαίρι στο Κιάτο για να κάνει μια συναυλία αφιέρωμα στον σπουδαίο Κιατανιώτη Γιάννη Σπανό. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αναμφίβολα, όποτε κι αν γίνει η συναυλία, αναμφίβολα θα είναι το γεγονός του καλοκαιριού όχι μόνο για το Κιάτο, αλλά και για όλη την Κορινθία.

Ξεκινάμε την περιοδεία μας στην Ελλάδα αρχές Ιουλίου πηγαίνοντας στη Λιβαδειά, την Κρήτη επάνω στη Χαλκιδική και πολλά άλλα ακόμα. Θα κάνουμε και ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό στη γενέτειρά του το Κιάτο. Έχουμε ένα γεμάτο καλοκαίρι και είμαστε χαρούμενοι…“, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο σπουδαίος ερμηνευτής.

Από την συνεργασία του Μανώλη Μητσιά και του Γιάννη Σπανού έχουν προκύψει σπουδαία τραγούδια: Ξεκίνησαν από 45άρια (“Αχ, και να ‘τανε σαν χθες”), ακολούθησε μια συνεργασία σε έναν δίσκο μαζί με τον Σταμάτη Κόκκοτα το 1970 και το 1981, ο δίσκος “Στου καιρού τα ρέματα” σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου με πιο γνωστά τραγούδια το “Επειδή σ’ αγαπώ” και το “Που να βρω ένα ζεϊμπέκικο”). Το 2013 συνεργάστηκαν σε 4 ποιήματα του Καβάφη στον τελευταίο δίσκο του Γιάννη Σπανού, “Πλησιάζοντας τον Καβάφη”.

Ο Μανώλης Μητσιάς δεν έχει ξεχάσει ποτέ τις όμορφες στιγμές που πέρασαν οι δυο τους στο Κιάτο, όταν ετοίμαζαν το άλμπουμ «Πλησιάζοντας τον Καβάφη» που ήταν και η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Σπανού: «Πήγαινα πολύ συχνά στο σπίτι του στο Κιάτο, καθόμασταν στην αυλή με τον υπέροχο κήπο που είχε φτιάξει και δουλεύαμε. Ένιωθε ευτυχισμένος εκεί ο Γιάννης» εξομολογείται ο ερμηνευτής και συμπληρώνει: «Αυτός ο δίσκος ήταν ιδέα του Σπανού γιατί μία από τις διαχρονικές επιθυμίες του, που την είχε μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν να βάλει το λόγο των ποιητών στο στόμα του απλού κόσμου».

Για να καταλήξει με το πιο σημαντικό, το πιο ανθρώπινο: «Ο Γιάννης Σπανός δεν ήταν τσιγκούνης στα αισθήματά του. Τα έδινε όλα απλόχερα…».

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στην Κόρινθο, στις 13 και 29 Ιουνίου

Previous article

Εντυπωσιακή εικόνα από μυστηριώδες σφαιρωτό σμήνος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *