ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σηκώθηκε κι έφυγε

0

Η πρώτη μέρα του Release Athens, μετά από δύο χρόνια απουσίας το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Νερού σημαδεύτηκε με μία αποχώρηση: του Peter Murphy των Bauhaus. Αποτελούσε, βλέπετε, το headliner όνομα της βραδιάς.

Δεν του άρεσε ο ήχος, παρουσίαζε κάποια προβλήματα το μικρόφωνό του, οπότε μετά από 50 λεπτά συναυλίας αποχώρησε εκνευρισμένος. Πλακωνόταν με τον ηχολήπτη επειδή δεν του έφτιαχνε στα αυτιά του τον σωστό ήχο και διέκοψε το live στη μέση. Προς το τέλος όχι τη μέση, έστω. Τον δικό του ηχολήπτη, έτσι; Κανένας σεβασμός απέναντι στον κόσμο που πλήρωσε εισιτήριο για να τον δει. Είναι και μύθος βέβαια ο Peter Murphy, καμία αμφιβολία, χτίζει όμως και τον μύθο από την άλλη.

Εφ.Συν./ Μάριος Βαλασόπουλος

Σημαδεύτηκε η πρώτη μέρα του Release από το γεγονός αυτό, αλλά οκ, δεν έγινε και κάτι. Προηγήθηκαν αρκετές ώρες μουσικής νωρίτερα που μας έκαναν στο τέλος να αποχωρήσουμε ικανοποιημένοι. Περισσότεροι από 5 χιλιάδες θεατές στην πρώτη μεγάλη φεστιβαλική ημέρα μετά από δύο ολόκληρα χρόνια! Επιτέλους ειδωθήκαμε ξανά.

Την αυλαία άνοιξαν οι Youth Valley και οι Strawberry Pills, ωστόσο το πρώτο μεγάλο όνομα της βραδιάς ήταν οι Deus.

Εφ.Συν./ Μάριος Βαλασόπουλος

Αγαπημένο μας όνομα παλιά, τίμιο και τώρα, αλλά ξεπερασμένο πια. Χαρήκαμε με το Suds and Soda, αλλά μέχρι εκεί.

Εφ.Συν./ Μάριος Βαλασόπουλος

Την σκυτάλη στις 9 και κάτι πήραν οι The Jesus and Mary Chain. «Just like honey», καπνός και αρκετός θόρυβος από τη μπάντα των αδελφών Reid. Κάποια προβλήματα με τον ήχο στην αρχή (πάλι με τον ηχολήπτη σκηνής), βελτιώθηκαν στη συνέχεια.

Jesus and Mary ChainΕφ.Συν./ Μάριος Βαλασόπουλος
Jesus And Mary ChainΕφ.Συν./ Μάριος Βαλασόπουλος

Οι Bauhaus, το κορυφαίο όνομα της βραδιάς βγήκε στις 11 και μισή με το  «Rosegarden funeral of sores» και όλα έδειχναν πως θα επακολουθήσει σούπερ live για τους φαν του συγκροτήματος – δεν συγκαταλέγομαι ανάμεσά τους. Κι έτσι πήγαινε στην αρχή. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε…

BauhausΕφ.Συν./ Μάριος Βαλασόπουλος

Στην Πλατεία Νερού πραγματοποιείται το Release Festival και οι συνθήκες διεξαγωγής του είναι άψογες. Το stage δε, τεράστιο. Θα το διαπιστώσετε όσοι θα βρεθείτε εκεί την επόμενη Τετάρτη για τον Nick Cave, τους Mogwai και τους Fontaines DC. Προηγείται βέβαια το Plissken Festival στην Τεχνόπολη την Κυριακή και τη Δευτέρα. Μπήκαμε πλέον σε φεστιβαλικούς ρυθμούς. 

Εφ.Συν./ Μάριος Βαλασόπουλος

Εφ.Συν./ Μάριος Βαλασόπουλος

Bερίκοκα | Προχωράει η συγκομιδή – Oι τιμές ανά ποικιλία και περιοχή

Previous article

Το Κάστρο των Παραμυθιών στα Φιλιατρά που θυμίζει με λίγη φαντασία… την Disneyland

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *