ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαρροή τοξικού αερίου στο λιμάνι της Ιορδανίας αφήνει πίσω νεκρούς και τραυματίες

0

Τραγικό δυστύχημα με διαρροή αερίου του χλωρίου από δεξαμενόπλοιο σημειώθηκε σήμερα στο λιμάνι της Άκαμπα, στην Ιορδανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 250 από την εισπνοή των τοξικών αερίων.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους και να παραμείνουν μέσα μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Η διαρροή προκλήθηκε από την πτώση δεξαμενής που περιείχε 25 τόνους αερίου χλωρίου, τη στιγμή που φορτωνόταν σε δεξαμενόπλοιο, με προορισμό το Τζιμπουτί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης στο Twitter, φαίνεται η δεξαμενή να πέφτει από το βίντσι και να χτυπάει στο κατάστρωμα του πλοίου με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ενός μεγάλο κίτρινου νέφους, το οποίο επηρέασε πολλούς και έκανε ακόμη περισσότερους παρευρισκόμενους στο λιμάνι να τραπούν σε φυγή.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι οι ειδικοί προσπαθούν ακόμη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έχουν σταλεί στην Άκαμπα αεροπλάνα για τη μεταφορά όσων χρειαστεί να εγκαταλείψουν την πόλη.

Ο πρωθυπουργός Μπίσερ Αλ Χασάουνεχ έφτασε στην Άκαμπα και κατευθύνθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους τραυματίες. Ο Ιορδανός πρωθυπουργός συγκρότησε επίσης μια ερευνητική επιτροπή, με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών, που θα αναλάβει να διερευνήσει το δυστύχημα.

Η Άκαμπα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας, από το οποίο περνούν τα περισσότερα προϊόντα εισαγωγής και εξαγωγής.

efsyn.gr

Η μεγάλη μάχη της εθνικής με την Ολλανδία

Previous article

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η θεατρική παράσταση του ΛΥΣΙΠΠΟΥ “Υψιπυλη”, στα πλαίσια της 7ης σύγχρονης Νεμεάδας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *