ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιά στην Κορινθία σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου

0

Στην κατηγορία επικινδυνότητας 3 (υψηλός κίνδυνος) κατατάσσεται η Κορινθία σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόληψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Με αφορμή την πιο πάνω πρόγνωση, συγκλήθηκε σήμερα Δευτέρα ειδική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας) της Π.Ε. Κορινθίας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, με θέμα την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ενώ αποφασίστηκαν επίσης μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας.

Με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα (την οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω) καθορίζονται οι περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας στις οποίες ισχύουν οι πιο πάνω απαγορεύσεις.

Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στα ακαθάριστα από την αυτοφυή βλάστηση (ξερά χόρτα) οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως και οικισμού και διατυπώθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Τέλος, συζητήθηκε και ο καθαρισμός των οδικών δικτύων αρμοδιότητας “Ολυμπία Οδός” Α.Ε., “Μορέας” Α.Ε. και της εθνικής οδού.

Καλλιέργεια λούφας, το φυτικό σφουγγάρι

Previous article

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων – Ανακοίνωση βαθμολογιών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *