ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ: Με τους κατοίκους του Ζευγολατιού συναντήθηκε ο Αννίβας

0

Βρέθηκα πριν λίγο μαζί με τους δημότες του δήμου Βέλου-Βόχας, στο Ζευγολατιό, όπου ανταποκρίθηκα στις εκκλήσεις τους, συναισθανόμενος απόλυτα το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας που φέτος επηρεάζει όλους και δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Δυστυχώς, οι γεωτρήσεις μας, ειδικά στο Ζευγολατιό είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, διότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει πέσει πια σε δραματικά επίπεδα.

Ήδη από πέρυσι τον Οκτώβριο, γνωρίζοντας τις δυσκολίες με τις οποίες θα βρισκόμασταν φέτος αντιμέτωποι, ήρθα σε συνεννόηση με την κεντρική εξουσία και επεδίωξα να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι αρκετών χιλιάδων ευρώ για ανόρυξη γεωτρήσεων.

Το ποσό που έφτασε στον δήμο μας πριν λίγες μέρες ήταν μόλις 200.000€ οι οποίες ήδη συμβασιοποιήθηκαν για να δώσουν λύσεις

Την ίδια στιγμή, σε απόλυτη συνεννόηση με τον δήμαρχο Κορινθίων όπως πέρυσι έτσι και για φέτος προγραμματίστηκε η μεταφορά νερού από την Κόρινθο στο Ζευγολατιό.

Ωστόσο, μια δικαστική διαμάχη και μια σημαντική και απρόβλεπτη (λόγω πυρκαγιάς) καθυστέρηση στην παραλαβή υλικών μας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα σήμερα το έργο του νέου δικτύου ύδρευσης μήκους 3χλμ που φτιάχτηκε κατά απαίτηση του δήμου Κορινθίων να μην είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Καταλαβαίνω και καταλαβαίνουμε απόλυτα την δύσκολη θέση των δημοτών, την αγανάκτηση, τον θυμό ακόμη και την οργή.

Είναι λογικό, ανθρώπινο και απόλυτα δικαιολογημένο.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει γίνει ότι ήταν δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και αυτή τη στιγμή αν υπάρχει ένας οποιοσδήποτε δημότης ή μη που έχει να προτείνει κάποια λύση είμαι πρόθυμος κι εγώ και όλοι οι αντιδήμαρχοι και συνεργάτες μου να την ακούσω και να την εφαρμόσω αν είναι εφικτή.

Σε λίγες μέρες το δίκτυο ύδρευσης θα είναι έτοιμο και η σύνδεση με την Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί, το πρόβλημα θα ανακουφιστεί αλλά δεν θα λυθεί οριστικά, γι αυτό και δεν εφησυχάζουμε.

Γι΄ αυτό και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις στο νέο Σχέδιο διαχείρισης Λεκανών Απορροής Βορείας Πελοποννήσου, που τίθεται σε διαβούλευση φέτος, με στόχο ο δήμος μας να αποκτήσει πρόσβαση σε καθαρό και επαρκές νερό όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Είμαι εδώ πάντα διαθέσιμος σε όποιον πολίτη να μιλήσω μαζί του και να εξηγήσω όλες τις παραμέτρους τις δυσκολίες και τις λύσεις.

Κορινθία: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Previous article

Κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία» σε 4 ακτές του δήμου Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *