ΙΣΤΟΡΙΑ

Το γοτθικό σπίτι στο Χιλιομόδι που κλέβει τις εντυπώσεις

0

Στην πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα του fb “ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ“, έγινε μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση με μια φωτογραφία, που αφορά ένα πράγματι εντυπωσιακό σπίτι στο κέντρο του Χιλιομοδίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχόλιό της η κυρία Παναγιώτα Βουρβοπούλου, το διώροφο σπίτι είναι εξοχική κατοικία της οικογένειας Ρεκλείτη που διαμένει στην Αθήνα. Είναι πέτρινο με ” κυψελωτή” τοιχοποιία, βρίσκεται στο κέντρο του Χιλιομοδίου, σε διασταύρωση πέντε δρόμων (στρίβοντας για την Φανερωμένη ) και πράγματι είναι εντυπωσιακό και πολύ διαφορετικό από τα άλλα κτίσματα στο χωριό. Κτίστηκε πριν 100 χρόνια περίπου.

Στο βιβλίο της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Χιλιομοδίου “Δ. Τενεας: κατοικίες και παραγωγικά κτίσματα” υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες: “Λέγεται ότι χτίστηκε το 1917, πιθανότατα, όμως, είχε χτιστεί νωρίτερα και τότε αναπαλαιώθηκε, αποκτώντας την σημερινή του μορφή. Είναι διώροφο, πέτρινο σπίτι, με κυψελωτή τοιχοποιία και έχει την μορφή γοτθικού πύργου. Είχε 8-9 δωμάτια, χωρίς κουζίνα και υπόγειο. Σήμερα έχει αλλάξει η εσωτερική διαρρύθμιση και έχει μετατραπεί σε δύο διαμερίσματα που κατοικούνται.

«Η σκηνή έχει δύο κανόνες: τα πάντα μπορούν να συμβούν και κάτι πρέπει να συμβεί!»

Previous article

Ερώτηση από το ΚΙΝΑΛ για το ζήτημα της λειψυδρίας στο Ζευγολατιό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *