ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με αναζωπυρώσεις συνεχίζεται το μεγάλο μέτωπο στη Φθιώτιδα

0

Σε εξέλιξη παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Ιτέα Φθιώτιδας και Κρανίδι Αργολίδας, χωρίς να απειλούν οικισμούς πλέον, μετά από μια εφιαλτική νύχτα  

Για δεύτερη μέρα συνεχίζει το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς, που ξέσπασε χθες στο Σερνικάκι Φθιώτιδας και έφτασε μέχρι την Ιτέα, όπου αναπτύχθηκαν δύο μέτωπα προς Γαλαξίδι και Δελφούς, τα οποία παραμένουν ακόμα ενεργά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει τώρα ο οικισμός στην Ιτέα, ο οποίος απειλήθηκε από τη βορειοδυτική πλευρά με αποτέλεσμα να κληθούν το βράδυ οι κάτοικοι να τον εγκαταλείψουν. 

Ωστόσο, η φωτιά έχει μεγάλη έκταση κι εξελίσσεται με αναζωπυρώσεις. «Μας βοήθησε η ύφεση των ανέμων. Μας ανησυχεί το μέτωπο από Ιτέα προς Αγία Ευθυμία» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος υποστήριξε ότι αναμένεται «ενισχυμένη παρουσία σε εναέρια μέσα για να βοηθήσουν αποτελεσματικά».

Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στο Σερνικάκι της Φωκίδας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μέσα στη νύχτα έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να σωθεί ο βιολογικός καθαρισμός της Ιτέας που λειτουργεί κανονικά, αλλά και οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την περιοχή με νερό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, δόθηκε μεγάλη μάχη να αδειάσει το καταφύγιο με τα αδέσποτα σκυλιά που χάρη στην τεράστια κινητοποίηση του δήμου, της φιλοζωικής, και δεκάδων εθελοντών μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε διαφορετικούς χώρους.

Το έργο της πυροσβεστικής ευνοείται από την ύφεση των ανέμων αλλά χρειάζεται χρόνος για την κατάσβεση λόγω της έκτασης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν πάνω από 160 άνδρες και ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 50 οχήματα, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές κι αγρότες της περιοχής, που έδωσαν «μάχη» για τη σωτηρία του ελαιώνα της Άμφισσας.

Λήξη συναγερμού για το ξενοδοχείο στο Κρανίδι

Στο μεταξύ σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά κινείται  περιμετρικά μιας ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία όμως δεν κινδυνεύει, ενώ δεν απειλείται ο οικισμός.

Οι ένοικοι του ξενοδοχείου απομακρύνθηκαν χθες, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των όποιων ζημιών που προκλήθηκαν από την φωτιά.

Από το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος δύο ενώ από ξηράς επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα.

Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου στις ΗΠΑ

Previous article

Κάλεσμα του Μάρκου Λέγγα, πρός τους πολίτες για συμμέτοχη στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με το νερό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *