ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Σπαθοβούνι

0

Ξεκίνησε από την Δευτέρα 4 Ιουλίου η σταδιακή λειτουργία του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στο Σπαθοβούνι, με τον προγραμματισμό να προβλέπει ότι μέχρι τις 8 Αυγούστου όλοι οι δήμοι της Κορινθίας θα προωθούν μέσω του εν λόγω ΣΜΑ τα απορρίμματά τους προς Παλαιόχουνη.

Παρών στην έναρξη λειτουργίας του σταθμού ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η εν λόγω υποδομή που δίνεται προς χρήση συνιστά ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς τη ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, καθώς εξυπηρετείται πλέον όλη η κεντρική και η βόρεια περιοχή της.

Στον ΣΜΑ του Σπαθοβουνίου μεταβαίνουν τα απορριμματοφόρα των δήμων της Κορινθίας και στη συνέχεια, τα σκουπίδια προωθούνται με πρες κοντέινερ της εταιρείας “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου” στη μονάδα διαχείρισης, στην Παλαιόχουνη.

“Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σκουπίδια στο οδικό δίκτυο, σε παραλίες και αλλού” σημείωσε ο περιφερειάρχης, καλώντας τους δήμους να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα που αφορά στον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Διαβούλευση στη Νεμέα για την κυκλοφοριακή μελέτη

Previous article

Αγροτικό ρεύμα | Με επιδότηση 213 ευρώ ανά MWh από τον Ιούλιο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *