ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδεια καλοκαιριού: Τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε

0

Μήπως «δεν έχετε χρόνο» να πάρετε άδεια φέτος; Μήπως αισθάνεστε ότι δεν την χρειάζεστε; Μήπως νιώθετε κατά κάποιον τρόπο υποχρεωμένοι να πάρετε μεγάλη άδεια επειδή και μόνο είναι καλοκαίρι, ενώ χρειάζεστε μέρες αργότερα μέσα στο χρόνο; Με την περίοδο των αδειών να έχει ήδη ξεκινήσει, πολλοί διερωτώνται πώς θα πρέπει να διαχειριστούν τις ημέρες που δεν θα δουλεύουν.

Η άδεια του καλοκαιριού, αλλά και η άδεια γενικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι απαραίτητη, προκειμένου να είμαστε παραγωγικοί, αλλά και ψυχικά υγιείς, όπως προειδοποιεί η βρετανική Huffington Post. Τα συχνότερα λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε σε ό,τι αφορά την άδεια είναι τα εξής:

1. Δεν παίρνουμε αρκετές ημέρες

Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα σχετικής έρευνας το 2017 στη Βρετανία, η οποία κατέληγε ότι το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δεν εκμεταλλευόταν όλες τις ημέρες άδειας που είχε στη διάθεσή του, χάνοντας κατά μέσον όρο περίπου τέσσερις το έτος. Επίσης, το 69% δήλωσε ότι δεν πήρε δύο εβδομάδες συνεχόμενες, καθώς βέβαια ορισμένοι δεν μπορούν να φύγουν περισσότερο λόγω υποχρεώσεων στη δουλειά

2. Δουλεύουμε όσο είμαστε σε άδεια

Ιδίως μετά την υιοθέτηση της τηλεργασίας πολλοί είναι όσοι έχουν συνηθίσει να «τσεκάρουν» τα email τους, τις κλήσεις και γενικά να έχουν το νου τους στη δουλειά, παρότι βρίσκονται τυπικά σε άδεια.

3. Το αφήνουμε τελευταία στιγμή

Κάποιοι περιμένουν από τους μεγαλύτερους εργαζόμενους να πάρουν πρώτοι άδεια, άλλοι θέλουν να συγχρονίσουν την άδειά τους με φίλους και συγγενείς. Σε κάθε περίπτωση, το να φτάνει κανείς τελευταία στιγμή για να κανονίσει την άδειά του, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υποχρεωθεί να πάρει τελικά ημέρες που δεν βολεύουν απόλυτα ή ακόμη και να μην πάρει καθόλου.

4. Αποφεύγουμε να πάρουμε άδεια όταν είμαστε καινούργιοι στη δουλειά

Εάν είναι κανείς νέος στο εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να θεωρεί ότι η άδεια είναι ένα δικαίωμα που θα πρέπει να αποκτήσει εν καιρώ. Ωστόσο, δικαίωμα άδειας έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ενημερώσετε για τα σχέδιά σας σχετικά με την άδεια νωρίς, ακόμη και με το που αναλάβετε τα καθήκοντά σας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Huffington Post UK

Ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων και σκαφών στον Ισθμό της Κορίνθου

Previous article

Ουρές, χάος και ακυρώσεις στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *