ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο νεαρός Πακιστανός αποφοίτησε με άριστα, αλλά δεν του δίνουν άσυλο

0

O Waqar Muhammad αποφοίτησε με άριστα από το Γυμνάσιο. Την επομένη ημέρα έλαβε δεύτερη απορριπτική απόφαση στο αίτημα που είχε καταθέσει για άσυλο.

O Waqar Muhammad ήρθε από το Πακιστάν στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια με μόνες αποσκευές του την ψυχή του, το μυαλό του, το πείσμα του και την ελπίδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια κάθε πρωί πιάνει δουλειά στις 6 στην οικοδομή. Μετά οχτώ ώρες σκληρής εργασίας κάθε απόγευμα πηγαίνει στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στη Χίο. Την προηγούμενη Παρασκευή, στα 29 του χρόνια, αποφοίτησε με άριστα από το Γυμνάσιο. Την επομένη ημέρα έλαβε δεύτερη απορριπτική απόφαση στο αίτημα που είχε καταθέσει για άσυλο.

Στη συνάντησή του στο μέγαρο Μαξίμου με τον Ιρανό αριστούχο μαθητή Κουρός από τη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Ελλάδα είναι πάντα μια χώρα ανοιχτή σε όσους θέλουν να ενσωματωθούν σε αυτή» και «Ελληνες είναι αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας, αυτοί που αισθάνονται Ελληνες και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα, να ζήσουν εδώ, να κάνουν οικογένεια εδώ». Για τον Ουακάρ η δήλωση αυτή δεν σημαίνει κάτι αφού, παρ’ όλο που έμαθε άπταιστα ελληνικά, γράφει και εκφράζεται καλύτερα κι από Ελληνόπουλο, είναι εξαιρετικά αγαπητός στους καθηγητές και τους συμμαθητές του, τώρα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να απελαθεί από τη χώρα και αν παραμείνει εδώ, δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του.

«Λατρεύω την Ελλάδα, δεν φαντάζομαι να ζω μακριά από εδώ που νιώθω σαν δικό μου τόπο» λέει ο ίδιος. Εχω τόσα όνειρα, θέλω να προοδεύσω εδώ και να χτίσω μια υγιή κανονικότητα μακριά από όσα με έδιωξαν από την πατρίδα μου». Το μόνο που ζητάει είναι η παρουσία του να χαρακτηριστεί νόμιμη, ώστε να συνεχίσει τη δουλειά και τα μαθήματά του στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο συνήγορός του Αλέξανδρος Γεωργούλης σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε νέο μεταγενέστερο αίτημα ασύλου.

«Η κατάργηση των ανθρωπιστικών λόγων από τη Ν.Δ. τον αφήνει απροστάτευτο να αναζητά πυξίδα σε ένα μέλλον που μοιάζει τόσο αβέβαιο και ανασφαλές. Κι όμως δεν είναι ο μόνος. Πόσοι σαν αυτόν θα δουν το κράτος μας να τους δείχνει την πόρτα. Είμαι περήφανος για σένα, για όσα έχεις ήδη καταφέρει και εύχομαι στη ζωή σου να βρεις αυτό που αναζητάς ίσως και μακριά από μια χώρα που προδίδει την αγάπη σου, την πίστη σου και την αφοσίωσή σου σε αυτή!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντιπαράθεση με «άρωμα» εκλογών στη Βουλή

Previous article

Επαναλειτουργεί επίσημα μετά από τρία χρόνια αναβαθμισμένος o μεγάλος επιταχυντής του CERN

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *