ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: H πρώτη έγχρωμη εικόνα του βαθέως σύμπαντος – Πώς ήταν οι γαλαξίες πριν 13 δισ. χρόνια

0

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η ΝΑΣΑ, καθώς παρουσίασε την πιο βαθιά και ευκρινέστερη εικόνα του διαστήματος.

Η φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε από το πιο προηγμένο τηλεσκόπιο του κόσμου, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, δείχνει πως ήταν το σύμπαν πριν περισσότερο από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, όπως τόνισε και ο επικεφαλής της NASA, Μπιλ Νέλσον.

Στην παρουσίαση της φωτογραφίας παρευρέθη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κάνοντας μια παύση από τις πολιτικές του δραστηριότητες για να απολαύσει τη λάμψη του σύμπαντος, έδωσε και αυτός τη Δευτέρα στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA – μια εικόνα ενός σμήνους γαλαξιών, όπως ήταν 13 δισ. χρόνια πριν, που αποκαλύπτει την βαθύτερη και πιο λεπτομερή ματιά στο πρώιμο σύμπαν που έχει δει ποτέ κανείς.

Ο Λευκός Οίκος έριξε μια κρυφή ματιά στην πρώτη έγχρωμη εικόνα υψηλής ανάλυσης του Webb την παραμονή μιας μεγαλύτερης αποκάλυψης φωτογραφιών και φασματογραφικών δεδομένων που η NASA σχεδιάζει να παρουσιάσει την Τρίτη στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard, στο Maryland.

διαστημα
διαστημα

Χαλκιδική: Τέταρτη μέρα ερευνών για τον 28χρονου αγνοούμενο τουρίστα

Previous article

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την κατώτατη τιμή παραγωγού της Κορινθιακής σταφίδας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *