ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανδρέας Σιάχος: “δεν με ενδιαφέρει η περιπέτεια που είχα, αλλά να πάρει νερό το Ζευγολατιό”

0

Για την περιπέτεια που είχε την Δευτέρα το πρωί -όταν συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ επέβλεπε το έργο της σύνδεσης του νέου αγωγού που θα μεταφέρει νερό από την Κόρινθο στις δεξαμενές του Ζευγολατιού- μίλησε στον “Ηλέκτρα 98,8”, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βέλου Βόχας, Ανδρέας Σιάχος.

O κ. Σιάχος συνελήφθη ύστερα από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από ιδιώτη, ο οποίος, όπως εξήγησε ο κ. Σιάχος, στην μήνυσή του αναφέρει ότι ο δήμος Βέλου Βόχας συνέδεσαν τον αγωγό που κατασκεύασαν με το δικό του δίκτυο. Δηλαδή διεκδικεί για λογαριασμό του το δίκτυο του δήμου Κορινθίων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίο κατηγορείται από τον δήμο Κορινθίων για νεροκλοπή, και μάλιστα πριν από λίγες μέρες είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Ο κ. Σιάχος και ο ιδιώτης συναντήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου ο διοικητής ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο ότι έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος του, αν και τελικά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.   

Ο κ. Σιάχος, πάντως, θέλησε να αφήσει πίσω όλα όσα συνέβησαν και να επικεντρωθεί στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή το Ζευγολατιό.  

«Άσχετα ποιου είναι το δίκτυο, εγώ δεν μπαίνω σε αυτή την αντιπαράθεση, δεν με αφορά. Το πιο σημαντικό είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να μπορέσουμε να συνδεθούμε με το δίκτυο της Κορίνθου για να πάρουμε μια ανάσα. Σε πρώτη φάση θα πάρουμε περίπου 20 κυβικά την ώρα. Αυτά δεν θα μας καλύψουν όλες τις ανάγκες θα είναι ωστόσο μία μεγάλη βοήθεια, καθώς σε δέκα δεκαπέντε μέρες θα πάρουμε περισσότερα κυβικά (σ.σ. η συμφωνία Παπακυριάκου Νανόπουλου, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από δέκα περίπου μέρες, έκανε λόγο για 35 κυβικά την ώρα). Από εκεί και πέρα με τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον δήμο σε συνεργασία με ορισμένους ιδιώτες, με καθαρισμούς και εκβαθύνσεις γεωτρήσεων, έχουμε βρει άλλα 20 κ.μ ανά ώρα, τα οποία πέφτουν και αυτά στις δεξαμενές μας».

Ο κ. Σιάχος έκανε έκκληση στους δημότες να χρησιμοποιούν με σύνεση το νερό και μόνο για τις βασικές ανάγκες, ενώ για την ουσία επιβεβαίωσε ότι χτες και σήμερα γίνονται οι τελευταίες δοκιμές και από το απόγευμα ή το αργότερο αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία γεμίσματος των δεξαμενών.

Αγγελάκας και Κραουνάκης έρχονται στο Κιάτο

Previous article

Ziria Music Festival 2022

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *