ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατηγορία κινδύνου 4 για πυρκαγιά σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου Κορινθία και Αργολίδα

0

Πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) είναι για σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο σύνολο της Π.Ε. Αργολίδας και σε μεγάλο τμήμα της Π.Ε. Κορινθίας όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Στο υπόλοιπο τμήμα της Κορινθίας, στην ανατολική και κεντρική Αρκαδία, όπως επίσης στην ανατολική και νότια Λακωνία ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός (κατηγορία 3), ενώ στη Μεσσηνία και στη βορειοδυτική Λακωνία ο σχετικός δείκτης είναι 2 (μέση κατηγορία κινδύνου).

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και οι δήμοι της έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Οπως προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές, όπως ορίζεται από την ΓΓΠΠ, είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4 – πορτοκαλί) ή  κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5 – κόκκινο) μπαίνουν σε εφαρμογή στις Π.Ε. που τελούν εν κινδύνω οι αποφάσεις που απαγορεύουν την με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και την οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.

Ανά Π.Ε. τις εν λόγω αποφάσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡIΑΣ 69ΡΗ7Λ1-ΧΓΧ

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΘΕΡΟΣ 2022

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο – Συμμετείχε στην κατάσβεση φωτιάς

Previous article

Power Pass: Ξεκινά από αύριο η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *