ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Αρχίζει η γιορτή του στίβου

0

Με τη συµµετοχή 1.900 αθλητών και αθλητριών από 192 χώρες ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο ανακαινισμένο στάδιο του Πανεπιστημίου του Γιουτζίν, στο Ορεγκον. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με 19 εκπροσώπους, οι έντεκα εκ των οποίων θα αγωνιστούν μέσα στις πρώτες 24 ώρες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Μίλτος Τεντόγλου και οι επικοντίστριές μας Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στο πρωινό πρόγραμμα θα αγωνιστούν οι σφυροβόλοι Χρήστος Φραντζεσκάκης (19.05) και Μιχάλης Αναστασάκης (22.30). Το απευθείας όριο της πρόκρισης είναι 77,50 μ., με τον Φραντζεσκάκη φέτος να έχει στείλει τη σφύρα στα 78,15 μ. και τον Αναστασάκη στα 77,30 μ. Οι Κυριακή Φιλτισάκου και Χριστίνα Παπαδοπούλου θα διεκδικήσουν καλές θέσεις στα 20 χλμ. βάδην και στις 23.30 η σφυροβόλος Σταματία Σκαρβέλη θα διεκδικήσει μία βολή στα 73,50 μ. ώστε να προκριθεί απευθείας στον τελικό. Το φετινό της ρεκόρ είναι 71,43 μ.

Το… κυρίως μενού για τα ελληνικά χρώματα είναι στο απογευματινό πρόγραμμα (ξημερώματα Σαββάτου για την Ελλάδα, 03.20). Οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ θα διεκδικήσουν πρόκριση για τον τελικό στο επί κοντώ που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το απευθείας όριο είναι 4,65 μ., ένα ύψος που φέτος το έχει υπερβεί μόνο η Στεφανίδη.

Λίγη ώρα αργότερα (04.00) θα αρχίσει ο προκριματικός του μήκους, με τον Μίλτο Τεντόγλου. Το όριο είναι 8,15 μ., μία επίδοση που έχει στα… πόδια ο πρωταθλητής μας, καθώς στους 12 από τους 14 αγώνες που έχει δώσει την έχει ξεπεράσει.

Ελληνικές συμμετοχές υπάρχουν και στον προκριματικό της σφυροβολίας (04.55). Ο Νικόλας Σκαρβέλης και ο Τάσος Λατιφλάρι θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις φετινές επιδόσεις τους (19,70 μ. και 19,93 μ.), με το όριο της απευθείας πρόκρισης να είναι στα 21,20 μ.

Τα πριμ που θα μοιράσει η παγκόσμια ομοσπονδία αγγίζουν τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται το έπαθλο για παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο φτάνει τα 100.000 ευρώ.

(kathimerini.gr)

Σχέδιο τεσσάρων σημείων για ενεργειακή επάρκεια της χώρας – Διπλασιάζεται η λιγνιτική παραγωγή

Previous article

Αύριο το 4o Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Θέατρο “Βασίλης Γεωργιάδης” στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.