ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και σήμερα σε Κορινθία και Αργολίδα

0
Third day of the wildfire in Kechries, Corinthia, July 24, 2020 / Τρίτη μέρα κατάσβεσης πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, στίς 24 Ιουλίου, 2020

Πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) είναι για σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο σύνολο της Αργολίδας, στο μεγαλύτερο τμήμα της Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και στη χερσόνησο του Μαλέα στη Λακωνία, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός (κατηγορία 3), ενώ στην Γορτυνία μέσος (κατηγορία 2).

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και οι δήμοι της έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Οπως προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές, όπως ορίζεται από την ΓΓΠΠ, είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4 – πορτοκαλί) ή  κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5 – κόκκινο) μπαίνουν σε εφαρμογή στις Π.Ε. που τελούν εν κινδύνω οι αποφάσεις που απαγορεύουν την με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και την οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.

Ανά Π.Ε. τις εν λόγω αποφάσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡIΑΣ 69ΡΗ7Λ1-ΧΓΧ

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΘΕΡΟΣ 2022

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΨΒ217Λ1-9ΥΨ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Καμπάνια συγκέντρωσης ειδών για τους πυρόπληκτους

Previous article

ΥΠΟΙΚ: Παρατείνεται η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις έως 30 Αυγούστου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *