ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Nα μην τολμήσουν να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη οι δήμαρχοι

0

Με μία δήλωση που θέτει τους πέντε δημάρχους της Κορινθίας προ των ευθυνών τους, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κελλάρης, τους προειδοποιεί να μην τολμήσουν να προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, ενώ ξεκάθαρα τους καταγγέλλει ως συνενόχους, καθώς “σε πλήρη σύμπνοια, ήρθαν να μας πουν αυτό που δέκα χρόνια τώρα ήξεραν, σιωπούσαν και έβαζαν πλάτη να υλοποιηθεί“.

Σημειώνει ακόμα πως “ο μηχανισμός πληρωμών που προβλέπει τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, της ΣΔΙΤ είναι χειρότερος από τις ρήτρες αναπροσαρμογής που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στους λογαριασμούς ρεύματος“.

Γράφει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κελλάρης:

Οι πέντε Δήμαρχοι της Κορινθίας σε πλήρη σύμπνοια, ήρθαν να μας πουν αυτό που δέκα χρόνια τώρα ήξεραν, σιωπούσαν και έβαζαν πλάτη να υλοποιηθεί. Γι αυτό είναι συνένοχοι!

Ότι δηλαδή η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο πενταπλασιάζει το κόστος για τα απορρίμματα.

Ήρθαν να μας πουν ότι ήρθε η ώρα του λογαριασμού και θα υπάρξει η πρώτη άμεση και μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Και αφού το ήξεραν, γιατί σιωπούσαν δέκα χρόνια  και τώρα  παρουσιάζουν την «λυπητερή» ως μονόδρομο;

Αφού τα ήξεραν γιατί το 2018 που τους ζητήθηκε αν δεν συμφωνούν με αυτά να φτιάξουν καινούργιο ΦΟΣΔΑ, δεν το έπραξαν;

Αφού τα ήξεραν όλα,  γιατί τότε και τώρα δεν μιλάνε για τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, για τους αλγόριθμους που είναι στο παράρτημα 6 της ΣΔΙΤ (Μηχανισμός Πληρωμών), που  είναι χειρότεροι από τις ρήτρες αναπροσαρμογής που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στους λογαριασμούς ρεύματος;

Σε αυτή τη δύσκολη και τραγική κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα με την ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα, να μην τολμήσουν να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη!

Να διαλέξουν το δρόμο της διεκδίκησης από την κυβέρνηση αυτών που χρωστά χρόνια τώρα και οφείλει να αποδίδει στους Δήμους.

Να παλέψουν ενάντια στις ρυθμίσεις της ΣΔΙΤ που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα.

Τα πλατειά  λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από αγωνιστικές δημοτικές αρχές και όχι από διαχειριστές αυτής της άθλιας και αντιλαϊκής πολιτικής!

Αυτός είναι ο «μονόδρομος»  προς το συμφέρον του λαού και όχι το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω».

Δήλωση Γιάννη Κελλάρη

Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας με την Λαϊκή Συσπείρωση

Σοβαρό ατύχημα στo Ηρώδειο, έσπασε βάση προβολέα και τραυματίστηκε τεχνικός

Previous article

Ξεκινά το τουρνουά 3on3 για τις κατηγορίες U16 και U21 Ανδρών στο Ξυλόκαστρο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *