Σε κατεπείγουσα συνεδρίασή της, χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε την μελέτη του με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ έργου που αφορά στην αξιοποίηση και ανάδειξη σε περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου εκατέρωθεν του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου.
Όπως είναι γνωστό, ο πιο πάνω χώρος περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα- έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια.
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.







Comments