ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο θησαυρός του μακαρίτη: Η κομμένη σκηνή που δεν παίζεται εδώ και 30 χρόνια

0

Όσοι αγαπούν τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο φυσικά δεν μπορεί να μην αγαπούν την κλασσική κωμωδία της Φίνος Φιλμ «Ο θησαυρός του μακαρίτη» που έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Ιουλίου το 1959.

Πρωταγωνιστούσαν οι: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος κι άλλοι πολλοί νέοι ηθοποιοί που τα μετέπειτα κυριάρχησαν στο θέατρο και το σινεμά.

Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στο πανέξυπνο κείμενο του σπουδαίου Νίκου Τσιφόρου αν και σήμερα όταν προβάλλεται λείπει η τελική σκηνή των 45 δευτερολέπτων.

Μπορεί η λέξη τέλος να πέφτει όταν ένα χέρι μέσα από το «πορτραίτο» ρίχνει ρύζι στο ζεύγος Βασιλειάδου – Αυλωνίτη ωστόσο υπήρχαν άλλα 45 δευτερόλεπτα με όλους τους πρωταγωνιστές να βγαίνουν από ένα κατάστημα με είδη γάμου.

Ο Βασίλης Αυλωνίτης πάει να να το σκάσει από άλλη κατεύθυνση άλλα η Γεωργία Βασιλειάδου χρησιμοποιώντας ως λάσο δυο μεγάλα στέφανα γάμου τον πιάνει και τον τραβάει κοντά της με τους υπόλοιπους να κοιτάνε και να γελάνε.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν η ταινία προβάλλεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αυτή η τελευταία σκηνή έχει αφαιρεθεί και κανείς δεν ξέρει το γιατί.

Ευτυχώς η συγκεκριμένη σκηνή υπάρχει στο youtube από κάποια εγγραφή τριάντα χρόνια πριν και μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα και έτσι το κανονικό φινάλε αυτής της υπέροχης ταινίας.

Δείτε την σκηνή 45 δευτερολέπτων

daisy.gr

Ανακαλύφθηκε άγνωστη αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ πίσω από πίνακά του

Previous article

Συνέντευξη Βασιλάκου για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *