ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Ινδικό Ωκεανό τα υπoλείμματα του κινεζικού πύραυλου [βίντεο]

0

Έληξε ο συναγερμός για το πού θα κατέληγαν τα υπερμεγέθη συντρίμμια του πυραύλου Long March 5. Αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κίνα επιβεβαίωσαν το Σάββατο πως επέστρεψαν στη Γη, πέφτοντας πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Tμήμα του κινεζικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε στο διάστημα την περασμένη Κυριακή, επέστρεψε ανεξέλεγκτο στην ατμόσφαιρα και διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, χωρίς να διευκρινίσει εάν τα συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Διοίκηση Διαστήματος, το πρώτο στάδιο του πυραύλου Long March 5B «εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό γύρω στις 10.45 MDT.. Σας παραπέμπουμε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη διασπορά των συντριμμιών και την περιοχή συντριβής».

Η κινεζική υπηρεσία διαστημικών πτήσεων ανέφερε ότι τα συντρίμμια του 23 μετρικών τόνων (25,4 τόνων) Long March 5B έπληξαν τη Γη πάνω από τη θάλασσα στις νοτιοδυτικές Φιλιππίνες με τη «συντριπτική πλειοψηφία» των συντριμμιών να καίγονται κατά την επανείσοδο.

Οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι ενώ μεγάλο μέρος του τεράστιου πυραύλου θα καεί κατά την επιστροφή στην ατμόσφαιρα της Γης, μεγάλα κομμάτια -έως και το 40% – θα έβγαιναν αλώβητα και θα έπεφταν στους ωκεανούς ή στο έδαφος.  

Πρόκειται για την τρίτη ανεξέλεγκτη συντριβή κινεζικού πυραύλου. Τον Μάιο του 2021, κομμάτια ενός άλλου πυραύλου Long March έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό, προκαλώντας ανησυχίες ότι η κινεζική διαστημική υπηρεσία είχε χάσει τον έλεγχό του.

efsyn.gr

Συνέντευξη Βασιλάκου για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου!

Previous article

Το εργατικό κέντρο Κορίνθου σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που συνέβη σήμερα Κυριακή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *