ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πύρινα μέτωπα σε Πύλο, Γύθειο, Πύργo και Ασπρόπυργo

0

Μάχη με τις φλόγες σε διάφορες περιοχές της χώρας δίνουν και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με πιο σοβαρό μέτωπο να είναι αυτό που έχει εκδηλωθεί κοντά στο χωριό Μεσοχώρι, λίγο έξω απ’ την Πύλο Μεσσηνίας, αν και πια φαίνεται πως η εικόνα είναι καλύτερη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική είναι «καλύτερη» η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου (περίπου 5 το απόγευμα).

Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Νωρίτερα, όσοι βρίσκονταν στην περιοχή ειδοποιήθηκαν μέσω της υπηρεσίας 112 να εκκενώσουν προς την περιοχή Πήδασος καθώς οι φλόγες κινούνταν απειλητικά προς το Μεσοχώρι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 65 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και 14 Φινλανδοί, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

«Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», είπε ο δήμαρχος αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Πυρκαγιά κοντά στη γέφυρα του Αλφειού 

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε δασική έκταση κοντά στην γέφυρα του Αλφειού ποταμού, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στα Καλύβια Γυθείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια, Γυθείου, στην Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενη απειλή κατοικημένης περιοχής.

Πυρκαγιά στον Σοφό Ασπροπύργου

Επίσης, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε οικοπεδικούς χώρους και καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

efsyn.gr

Ελεύθερες από αιoλικά Ιος, Αστυπάλαια, Αμοργός και Ανάφη

Previous article

Συμπόσιο Γλυπτικής στην Κεφαλόβρυση Μεσσηνίας – Ξεκίνησαν τις εργασίες τους οι γλύπτες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *