ΥΓΕΙΑ

Έρχονται από τον Οκτώβριο σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό

0

Σε δύο φάσεις θα γίνει η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρης.

Όπως είπε ο ίδιος, αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5. Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι όσοι διατρέχουν κίνδυνο δεν πρέπει να περιμένουν για τα νέα εμβόλια, αλλά να εμβολιαστούν τώρα. Γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

Συστάσεις και όχι υποχρεωτικότητα

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν υποχρεωτικά μέτρα, αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

«Δεν είναι στη βούληση μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα, περιορισμοί ή απαγόρευση πρόσβασης σε κάποιους χώρους. 

Βέβαια, ένας δείκτης που θα μπορούσε να ανατρέψει τα παραπάνω είναι η πίεση στις ΜΕΘ. Οι ειδικοί παρακολουθούν στενά τις βαριές νοσηλείες και σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όσο αυτές παραμένουν χαμηλές, δεν θα χρειάζεται η λήψη μέτρων, καθώς οι απλές κλίνες είναι πιο διαχειρίσιμες.

«Όμως, αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται με την πίεση», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Τέλος, για τα σχολεία ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

(kathimerini.gr)

Σε τι αυξήσεις δημοτικών τελών καταλήγουν οι πέντε δήμαρχοι της Κορινθίας

Previous article

Στο Κιάτο και στην Αρχαία Σικυώνα εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΥΓΕΙΑ