ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Έξαρση της πανδημίας αν εμφανιστεί η παραλλαγή «Κένταυρος» στη χώρα

0

Για ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας στη χώρα εάν εμφανιστεί η παραλλαγή «Κένταυρός» του κορωνοϊού, έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής σημείωσε ότι προς τα τέλη Σεπτέμβρη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του συγκεκριμένου στελέχους του ιού, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα αυτό το σενάριο «ρεαλιστικό».

Η μετάλλαξη Κένταυρος, τόνισε, είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Σεπτέμβρη τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε πως συζητείται να υπάρχουν λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά self-test και με μάσκα μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο τονίζοντας ότι είναι υπέρ της χρήσης μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Σε ό,τι αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό τόνισε ότι θα λειτουργούν κατά της Όμικρον 4-5, ενώ για την «Κένταυρος» – αν επιβεβαιωθεί το σενάριο επικράτησής της – είπε ότι θα προστατεύουν από σοβαρή νόσηση.

(kathimerini.gr)

Σορός γυναίκας εντοπίστηκε δυτικά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου στον Σαρωνικό

Previous article

Απόπειρα αρπαγής παιδιού στο κέντρο της Αθηνάς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *