ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων – Τα σενάρια για τεστ και μάσκες

0

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό με αντικείμενο τα μέτρα που θα ισχύουν για φέτος στα σχολεία, ενόψει της επιστροφής στα θρανία στις 12 Σεπτεμβρίου.

Όλα δείχνουν ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με πιο ήπια πρωτόκολλα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας Θάνο Πλεύρη έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να μην ληφθούν αναγκαία μέτρα ή μέτρα υποχρεωτικότητας.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν την επιστροφή στις αίθουσες. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη το μοντέλο των συνεχόμενων τεστ έχει πλέον παρέλθει οριστικά, καθώς «έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού», οπότε δεν έχουν το νόημα που είχαν την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας και εκτιμάται ότι πρέπει να είναι πλέον στοχευμένα.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, τα υπουργεία κινούνται προς την κατεύθυνση της σύστασης, σημειώνοντας πάντως πως η πανδημία παραμένει ένα δυναμικό φαινόμενο. Ως εκ τούτου, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν αναπροσαρμογές. «Θέλουμε τα παιδιά που θα γυρίσουν στα σχολεία να βρίσκονται πολύ κοντά στην κανονικότητα», δηλώνουν.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο

Όπως έχει αναφέρει η κ. Κεραμέως, σε περίπτωση που ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε σχολικό τμήμα, υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης αντίστοιχα με ό,τι ισχύει και για την υπόλοιπη κοινωνία, δηλαδή καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα για το παιδί που θα βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό.

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ

(kathimerini.gr)

Γ. Ψυχογιός: Να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα νέων αγροτών

Previous article

Ενέργεια: Έκτακτα μέτρα για την τιμή του ρεύματος από την Κομισιόν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *