ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γιώργος Ψυχογιός : “1079 παιδιά χωρίς voucher για Βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ στην Κορινθία!”

0

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός  δήλωσε σχετικά με  τα παιδιά της Κορινθίας  στους βρεφονηπιακούς σταθμούς , ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ για τη νέα σχολική χρονιά

“Εκατοντάδες γονείς του Νομού μας που ταλαιπωρούνται όλο τον Αύγουστο λόγω καθυστέρησης της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, πληροφορήθηκαν μόλις στις 31 Αυγούστου ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους, με αποτέλεσμα 1079 παιδιά (!!) στην Κορινθία, δηλαδή το 33% όσων είχαν πλήρεις φακέλους, να μείνουν ως τώρα εκτός Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ για τη νέα σχολική χρονιά, εφόσον δεν λαμβάνουν το πολυπόθητο voucher. Μάλιστα, η αδικία και η ταλαιπωρία γονιών και παιδιών συνεχίζεται. Η ΕΕΤΑΑ μόλις χθες αναγνώρισε ότι έχει κάνει χιλιάδες λάθη στην απονομή των vouchers κι αντί να τα διορθώσει άμεσα, καλεί τους γονείς να υποβάλουν ενστάσεις για να δικαιωθούν.

Το 2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προνοήσει ώστε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους να πάρουν voucher για βρεφονηπιακούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ. Γι’ αυτό αύξησε όσο χρειαζόταν από εθνικούς πόρους τον προϋπολογισμό του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Έτσι, μέσα σε μια τετραετία από τα 79.000 vouchers του 2015 φτάσαμε στα 155.000 το 2019, ενώ τα αποτελέσματα βγήκαν στις 15 Ιουλίου, με σεβασμό σε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις πολύ κρίσιμες αυτές κοινωνικές δομές. Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο και να αυξήσει το κονδύλι για να καλυφθούν όλα τα παιδιά με πλήρη φάκελο.

Η αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ αποκλείει χιλιάδες παιδιά και θίγει εκατοντάδες οικογένειες και στην Κορινθία αποδεικνύοντας την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και των θεσμών του σε έναν ακόμα τομέα. Καλλιεργεί μια πλασματική εικόνα για την καθημερινότητα των πολιτών, αφού μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες δεν εξασφαλίζει ούτε τις βασικές κοινωνικές ανάγκες. Με τις παρεμβάσεις μας εντός κι εκτός Βουλής δεν θα το επιτρέψουμε!”

Μία ακόμη εύκολη λύση για πίτσα χωρίς μαγιά στο τηγάνι, που τόσο πολύ αγαπάτε

Previous article

Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις αγροτών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *