Είναι υπέροχη τρώγεται ευχάριστα και κρύα και θα γίνει η αγαπημένη σας.
Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά στο τηγάνι που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά και θα την λατρέψει όλη η οικογένεια!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
200 μλ. κεφίρ
1 κτγ. αλάτι
1 κτσ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
3 φέτες μπέικον σε κομμάτια
200 γρ. λευκό τυρί τσένταρ τριμμένο
250 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
3 μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
ψιλό σιμιγδάλι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πρώτα τσιγαρίσουμε για λίγο το μπέικον, το αδειάζουμε σε ένα μπωλ και συνεχίζουμε με τις πιπεριές τις οποίες μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Συμπληρώνουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το κεφίρ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι Ζυμώνουμε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ζύμη, την οποία χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε και ανακατεύουμε την σάλτσα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι.
Αφού ανοίξουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε φύλλο με τον πλάστη, το βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές έως ότου να πάρει χρώμα.
Στρώνουμε μίγμα από την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τα τυριά, στρώνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το μπέικον, ψήνουμε για ακόμη λίγο.
Ενας άλλος τρόπος είναι να λαδώσουμε ένα στρογγυλό ταψί, και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί, και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά όπως και στην πρώτη μέθοδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 έως 20 λεπτά.
Δες όλα τα βήματα αναλύτικα και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο πιο νόστιμο κανάλι για να βρεις παρόμοιες συνταγές για “πίτσα χωρίς μαγιά”
(xrysessyntages.gr) |
Comments