ΑΠΟΨΕΙΣ

Μανιάτικη μακαρονάδα με Μυζήθρα και Αυγό

0

Το συγκεκριμένο πιάτο με τα χοντρά μακαρόνια, την μυζήθρα και το αυγό, θα σε μεταφέρει κατευθείαν στην Μάνη.

Η επονομαζόμενη “τσουχτή” αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των πεντανόστιμων επιλογών που υπάρχουν από την μανιάτικη κουζίνα, που μπορείς πολύ εύκολα να την ετοιμάσεις με λίγα υλικά και λίγο χρόνο στο σπίτι σου.

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια νο5
4 αυγά
Βούτυρο αγελάδας
Πιπέρι-αλάτι
Μυζήθρα ξερή(τριμμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα.

Ρίχνω σε τηγάνι 5-6 κουταλιές σούπας βούτυρο,μόλις λιώσει ρίχνω 6-7 κουτ.σούπας μυζήθρα και ανακατεύω απαλά μέχρι να πάρει λίγο χρυσαφί χρώμα(οχι να καεί γιατί θα πικρίσει).

Καυτό όπως είναι το ρίχνω στα μακαρόνια και ανακατεύω απαλά.
Στο ίδιο τηγάνι ξαναρίχνω μία κουταλιά βούτυρο και τηγανίζω τα αυγά να είναι μελάτος ο κρόκος.

Σερβίρω σε πιάτο με το αυγό από πάνω ρίχνω έξτρα μυζήθρα λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σπάμε τον κρόκο και καλή μας απόλαυση!(Ανάλογα τα γούστα προσθέτετε και άλλη μυζήθρα και βούτυρο)

(xrysessyntages.gr)

Συντετριμμένοι όλοι στον Όμιλο Pietris από τον αδόκητο χαμό του μέλους του Δ.Σ του Ομίλου Μαρίνου Σενή

Previous article

Τα βραβεία του 45ου Φεστιβάλ Δράμας: Χρυσός Διόνυσος στο «5p.m. Seaside» του Βάλεντιν Στέισκαλ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *