ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Priscilla»: Η νέα ταινία της Σοφία Κόπολα αφορά τον Έλβις και την Πρισίλα Πρίσλεϊ

0

Are you lost in translation tonight? Η επιτυχία του «Έlvis» του Μπαζ Λούρμαν ανανέωσε το ενδιαφέρον για τον θρύλο της rock ‘n’ roll και άναψε το πράσινο φως για τη νέα ταινία της Σοφία Κόπολα.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Στους αναλυτές του box-office υπήρχε προβληματισμός κατά πόσο μια ταινία σαν τον «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν θα έφερνε τον κόσμο στις αίθουσες στην εποχη του covid. Όλα πήγαν καλά, στις ΗΠΑ μάλιστα ξεπέρασε ακόμα και τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» με εισπράξεις 150 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι 144 που είχε κλείσει η φρενήρης μεταφορά Φιτζέραλντ. Στον υπόλοιπο κόσμο, βέβαια, ο Έλβις υστερεί, το σύνολο παγκοσμίως είναι 283 εκατομμύρια. Ο Γκάτσμπι είχε φτάσει τα 353, είχε όμως και τον Ντι Κάπριο στην εμπροσθοφυλακή. Θετικός ο απολογισμός πάντως, χώρια που η ταινία ανανέωσε το ενδιαφέρον για τον θρύλο της rock ‘n’ roll και κάπως έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει η επόμενη ταινία της Σοφία Κόπόλα.

Aν χρειάζεσαι ένα επιχείρημα για τη σημασία των κινηματογραφικών αιθουσών και για το πόσο μπορεί να κάνει ζημιά η απουσία μιας ταινίας από αυτές, θα το βρεις στην περίπτωση του «On the Rocks» της Σοφία Κόπολα. Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου η επανένωση της Κόπολα με τον Μπιλ Μάρεϊ προβλήθηκε αποκλειστικά στην πλατφόρμα της Apple και… είναι σαν να μην συνέβη ποτέ, κάτι που δεν οφείλεται στην ελαφρότητά της. Αναρωτιόμαστε αν και η νέα της ταινία θα έχει την ίδια τυχη, φανταζόμαστε όμως ότι λόγω θέματος θα ήταν κάτι σαν οικονομική αυτοκτονία για τους παραγωγούς της, αν κυκλοφορούσε μόνο στο Apple TV+.

Βλέπεις, πρόκειται για μια διασκευή του βιβλίου της Πρισίλα Πρίσλεϊ «Elvis and Me» το οποίο κυκλοφόρησε το 1985, προσεγγίζει τον Έλβις μέσα από το βλέμμα της συζύγου του και περιγράφει τη σχέση τους από τη γνωριμία τους μέχρι το συναινετικό, τελικά, διαζύγιο, παρά τα όσα ταραχώδη προηγήθηκαν. Τον Έλβις θα υποδυθεί ο Τζέικομπ Ελόρντι του «Euphoria», την Πρισίλα η Kέιλι Σπίνι του «Μare of Easttown».  Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

(cinemagazine.gr)

Κλιματική αλλαγή: Για «αχαρτογράφητα εδάφη καταστροφής» κάνει λόγο ο ΟΗΕ

Previous article

Σήμερα οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *