ΑΠΟΨΕΙΣ

Καγιανάς από την Πελοπόννησο με διάφορα μποστανικά

0

Κρεμμύδι, πατάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, ντομάτες και αυγά. Αυτός ο καγιανάς μάς έγινε συνήθεια τα βράδια που πεινάμε.

30′ προετοιμασία

30′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  8 αυγά, χτυπημένα σε ένα μπολ
  •  3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  •  1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη και κομμένη σε κύβους 1,5-2 εκ.
  •  6 λεπτές φέτες μελιτζάνας, λαδωμένες, ψημένες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και κομμένες κομματάκια (προαιρετικά)
  •  1 πράσινη πιπεριά, ψημένη στον φούρνο και κομμένη κομματάκια (προαιρετικά)
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  •  αλάτι, κατά βούληση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καγιανά με διάφορα μποστανικά, αρχικά ρίχνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι (αντικολλητικό κατά προτίμηση), το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 50 ml).
  2. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  3. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το λάδι, την πατάτα και σοτάρουμε, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για 5-6 λεπτά.
  4. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι και, μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε (αν βάλουμε) τη μελιτζάνα και την πιπεριά.
  5. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα πιο πολλά υγρά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε το αυγό να πάει παντού.
  6. Αλατίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε πότε μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τον καγιανά με διάφορα μποστανικά.

(gastronomos.gr)

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Το Τρίγωνο της Θλίψης και η αποθέωση στις Κάννες

Previous article

Η εκπαίδευση του Πλάτωνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *