Κρεμμύδι, πατάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, ντομάτες και αυγά. Αυτός ο καγιανάς μάς έγινε συνήθεια τα βράδια που πεινάμε.
30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4
- 8 αυγά, χτυπημένα σε ένα μπολ
- 3 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη και κομμένη σε κύβους 1,5-2 εκ.
- 6 λεπτές φέτες μελιτζάνας, λαδωμένες, ψημένες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και κομμένες κομματάκια (προαιρετικά)
- 1 πράσινη πιπεριά, ψημένη στον φούρνο και κομμένη κομματάκια (προαιρετικά)
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- αλάτι, κατά βούληση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καγιανά με διάφορα μποστανικά, αρχικά ρίχνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι (αντικολλητικό κατά προτίμηση), το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 50 ml).
- Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το λάδι, την πατάτα και σοτάρουμε, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για 5-6 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι και, μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε (αν βάλουμε) τη μελιτζάνα και την πιπεριά.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα πιο πολλά υγρά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε το αυγό να πάει παντού.
- Αλατίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε πότε μέχρι να ψηθεί το αυγό.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τον καγιανά με διάφορα μποστανικά.
(gastronomos.gr) |
Comments