ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Σικυωνίων – Στιγμιότυπα από την επίσκεψη μελών και φίλων του Βέγα στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας!

0

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη μελών και φίλων του Βέγα στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/09/2022 η προγραμματισμένη επίσκεψη της ομάδας μας στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας!

Η επίσκεψης μας ξεκίνησε με παρατήρηση του Ηλίου και των χαρακτηριστικών της ατμόσφαιράς του με ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο, με την καθοδήγηση του υποψήφιου διδάκτωρα Αστροφυσικής, με ειδίκευση στην Ηλιακή Φυσική, Γιάννη Δακανάλη.

Με οικοδεσπότη μας τον υποψήφιο διδάκτορα Αστροφυσικής και μέλος της ομάδας μας, Βαγγέλη Πασπαλιάρη, περιηγηθήκαμε στον εσωτερικό χώρο του Αστεροσκοπείου, όπου μας έγινε μια σύντομη παρουσίαση της ερευνητικής δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου και στην συνέχεια περάσαμε στον χώρο του τηλεσκοπίου, όπου εκεί ξανά ο Βαγγέλης μας εξήγησε τις βασικές αρχές λειτουργίας του.

Εν συνεχεία παρακολουθήσαμε τη διάλεξη του Δρ. Αστροφυσικής Λάζαρου Κουτουλίδη, με τίτλο “Ξενάγηση στο μουσείο του ουρανού”.

Τέλος, με την βοήθεια των συναδέλφων ερασιτεχνών αστρονόμων του Σείριος, Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Σικυωνίων και της Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση (ΕΕΑΕ) ολοκληρώσαμε την ξεχωριστή βραδιά με αστροπαρατήρηση.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον “Σείριο” για τη θερμή ανταπόκρισή των μελών του στην επικοινωνία μας και είμαστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν ωραίες συνεργασίες στο μέλλον.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν στην επίσκεψη μας.

Υποσχόμαστε πολλές αστρονομικές δράσεις στο μέλλον!

Για να ενημερώνεστε για αυτές, ακολουθήστε τις σελίδες μας σε facebook και instagram (@vegas.astronomy), ενώ μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μαζί μας και στο: vegas.astronomy@gmail.com.

Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας, Βέγας

Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας και πεζoγράφος Μάριος Πoντίκας

Previous article

ΚΙΑΤΟ: Δωρεάν έλεγχοι για τον κορονοϊό Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.