ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα για την θεατρική σεζόν 2022-2023 απο το Θέατρο Περιγιαλίου

0

Τον προγραμματισμό των θεατρικών παραγωγών για την τρέχουσα θεατρική σαιζόν 2022-2023 ανακοίνωσε η Θεατρική Σκηνή του Περιγιαλίου.

Η πρεμιέρα της σεζόν γίνεται στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και η κεντρική σκηνή θα παρουσιάσει το μονόπρακτο του Κορίνθιου Συγγραφέα Βασίλη Κωστάρα “Με το βραδυνό ταχυδρομείο”. Η παράσταση ωστόσο, θα γίνει στο πλαίσιο των 5ων Πανελλήνιων Αγώνων Θεατρικών Εργαστηρίων, που θα διεξαχθούν στη Σπερχειάδα.

Ερμηνεία: Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη

Σκηνοθεσία: Παύλος Γιαννακάκος.

Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί και το ξεκίνημα της θεατρικής σεζόν. Μετά το φεστιβάλ Σπερχειάδας, το “Βραδυνό Ταχυδρομείο” θα παρουσιαστεί στο Περιγιάλι.

Τον Νοέμβριο η Λαϊκή Σκηνή θα παρουσιάσει την παράσαση “Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια” του Ισπανού Συγγραφέα Αλεξάντρο Κασσόνα, σε σκηνοθεσία της Πολυξένης Ορκοπούλου-Ξανθάκη. Μετά τις τρείς πετυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν τον Ιούνιο στο θέατρο Περιγιαλίου, η παράσταση συνεχίζετε με δύο σημαντικές αντικαταστάσεις.

Ο Δεκέμβριος είναι αφιερωμένος στην Παιδική Σκηνή και Θέατρο για παιδιά: Θα ανέβει η χριστουγεννιάτικη παράσταση “Η ΧΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΦΤΕΡΑ”, σε σκηνοθεσία της Γωγώς Ξανθάκη, με πρωινές παραστάσεις για τα δημοτικά και νήπια του νομού και απογευματινές παραστάσεις για τους (λίγο) μεγαλύτερους και τους …μεγάλους.

Τον Ιανουάριο η Νέα Σκηνή θα αναμετρηθεί με το πρώτο θεατρικό του Γιώργου Καπουτζίδη, το οποίο παιζόταν στην Αθήνα για τρεις συνεχόμενες θεατρικές σαιζόν: “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του”, σε σκηνοθεσία του Αλέκου Ξανθάκη. Ο Γιώργος Καπουτζίδης παραχώρησε ευγενικά τα πνευματικά δικαιώματα του έργου.

Η δράση του Θεάτρου Περιγιαλίου κορυφώνεται τον Ιανουάριο, οπότε ξαναρχίζουν ύστερα από δύο χρόνια οι πρόβες για το “Μεγάλο μας Τσίρκο” , του Ιάκωβου Καμπανέλη σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος επίσης έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί η μουσική του. Το έργο πιθανότατα θα ανέβει το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.

Τέλος για το φθινόπωρο του 2023 είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν οι πρόβες από την Κεντρική Σκηνή στο έργο του αείμνηστου πλέον Μάριου Ποντίκα “Οι Θεατές”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Previous article

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *