ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εγκρίθηκε το σχέδιο των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Καλλιθέα από το τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας

0

Πράσινο φως στο σχέδιο που κατέθεσε ο δήμος Κορινθίων για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Συνοικισμού, το οικόπεδο των 26 στρεμμάτων που αγοράστηκε στην περιοχή της Νεάπολης με στόχο την δημιουργία πρότυπου αθλητικού κέντρου, έδωσε το Τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η έγκριση αποτελεί το ουσιαστικότερο βήμα της υλοποίησης του έργου, ενός έργου που σχεδιάστηκε από την δημοτική αρχή για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων, των αθλητών και των πολιτών του δήμου που οι σημερινές δομές αδυνατούν. Επίσης, να υπηρετήσει τον  στόχο η Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων να περιληφθούν στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη της έγκρισης του σχεδίου των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και τα επόμενα βήματα στην συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του τύπου την Πέμπτη το πρωί.

«Το τεχνικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο μας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Καλλιθέας. Τα επόμενα βήματα είναι η υποβολή του φακέλου στο ταμείο ανάκαμψης και η χρηματοδότηση του έργου.»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων επεσήμανε πως στην χρονιά που έρχεται θα ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα το γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε να καλυφθούν οι προπονητικές ανάγκες των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η ανάγκη αυτή προέκυψε μετά την υπαναχώρηση της διοίκησης του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  και την μη ενοικίαση του γηπέδου του Συνοικισμού από τον δήμο.

«Το αυξημένο ενδιαφέρον που τα τελευταία χρόνια καταγράφεται στο δήμος μας για τον αθλητισμό μας προσδίδει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτό το ενδιαφέρον  αλλά μέσα από σύγχρονες, πρότυπες και απόλυτα λειτουργικές υποδομές να καταστεί σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό , προορισμός για τον αθλητικό τουρισμό».

Ξεκινά αύριο το πρωτάθλημα Α κατηγορίας της ΕΠΣ Κορινθίας

Previous article

Σαπφώ Λεοντιάς – Η θαυμαστή διαδρομή της σοφής διδασκάλισσας του ελληνικού έθνους στα χρόνια της απελευθέρωσης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *