ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια απόλαυση από την Κωσταντινούπολη – κιουνεφε το τηγανητό γλυκό

0

Υλικά
Για μια δόση 4 ατόμων

200 γραμμάρια κανταίφι
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
200 γραμμάρια μοτσαρελα

Για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
Χυμό μισού λεμονιού
Μία χούφτα Φιστίκια Αιγίνης επάνω και ενδιάμεσα προαιρετικά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το βούτυρο
Αλείφουμε το τηγάνι και βάζουμε το μισό κανταίφι

Το αλείφουμε με το μισο βούτυρο και βάζουμε την μοτσαρελα έπειτα το υπόλοιπο κανταίφι και παλι το βούτυρο επάνω
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές

Παράλληλα κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε σιγά σιγά.
Σβήνουμε και το αφήνουμε να τραβήξει

Τρώγεται ζεστό .

(xrysessyntages.gr)

Σαπφώ Λεοντιάς – Η θαυμαστή διαδρομή της σοφής διδασκάλισσας του ελληνικού έθνους στα χρόνια της απελευθέρωσης

Previous article

28ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το New Hollywood ηγεμονεύει τις μεγάλες οθόνες της Αθήνας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *