ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΣΕΠ: Πράσινο φως για πάνω από 14.000 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2023

0

Πάνω από 14.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο ετοιμάζεται να κάνει το 2023 το υπουργείο Εσωτερικών μέσω ΑΣΕΠ, καθώς ολοκληρώθηκε η καταγραφή των αιτημάτων από υπουργεία και φορείς και πλέον έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός των προσλήψεων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ όπως, προβλέπει η νέα νομοθεσία. Όλες οι προσλήψεις θα γίνουν με διαγωνισμούς.

Για το νέο έτος θα τηρηθεί και πάλι η μνημονιακή συμφωνία του μία πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση εργαζομένου από το δημόσιο.

Στην πρόσληψη 17.942 δημοσίων υπαλλήλων προχωρα η κυβέρνηση εντός του 2023 όπως αποφασίστηκε προ ολίγου στο υπουργικό συμβουλιο και ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα διενεργηθεί στις αρχές της Ανοιξης, πιθανόν τον Μάρτιο, και οι τοποθετήσεις θα γίνουν μέχρι τις εκλογές.

Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών είναι η ελαχιστοποίηση του αριθμού των συμβασιούχων, “ώστε η στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, προϊόντος του χρόνου, να γίνεται ως επί το πλείστον με μόνιμο προσωπικό και οι συμβασιούχοι να προσλαμβάνονται για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών καθώς και εποχιακών αναγκών.

Τηρώντας τον κανόνα μίας πρόσληψης για μία αποχώρηση δημιουργείται ένας χώρος για 14.000 επιπρόσθετες νέες προσλήψεις περίπου για το έτος 2023.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει εντός του 2022 στις παρακάτω προσλήψεις:

proslipseis483

Δείτε όλο τον προγραμματισμό ΕΔΩ

(dikaiologitika.gr)

Στεγνώνει η Κορινθία – τι λένε οι αγρότες από το Ξυλόκαστρο μέχρι τα Αθίκια

Previous article

Τρία άτομα που έκλεβαν τους καταλύτες των ΙΧ στην Κορινθία συνελήφθησαν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *