ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Παπακυριάκoς: “Κατανooύμε την άγνοιά σας, αλλά η παραπληροφόρηση έχει και όρια!”

0

Απάντηση σε όσα ακούστηκαν από συμβούλους της μειοψηφίας για την χρηματοδότηση που πήρε ο δήμος για το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας έδωσε ο Αννίβας Παπακυριάκος.

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα που αναφέρεται στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης των 500.000€ για τον δήμο μας από το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάσαμε ότι πρόκειται για «διάτρητη παρέμβαση» (!!!) η οποία μάλιστα «δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένη»!!!

Η παρέμβαση ή η χρηματοδότηση;

Ρωτάμε για να διευκρινίσουμε, να μάθουμε και εμείς τι μας γίνεται…

Πέρα από τα αστεία, κατανοούμε την αγωνία να εκφραστεί αντιπολιτευτικός λόγος όταν έρχονται έργα και επιτυγχάνονται χρηματοδοτήσεις που βοηθούν και ανακουφίζουν τους δημότες, όμως καλό είναι να υπάρχει και γνώση, έστω και ελάχιστη των αντικειμένων και των διαδικασιών, των οποίων την λειτουργία επικαλείται το δημοσίευμα.

Και για να καταλάβουμε καλύτερα, τι ακριβώς αμφισβητεί η ανάρτηση;

Την πρόβλεψη του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου (διότι η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ) για προσφυγές επί προφανών λαθών;

Άλλοι δεκάδες δήμοι από όλη την Ελλάδα μαζί με τον δικό μας κατέφυγαν σε προσφυγή για να πάρουν την χρηματοδότηση που τους αναλογούσε. 14 από αυτούς που είχαμε τεκμηριωμένες αιτιολογήσεις κερδίσαμε τις προσφυγές και πήραμε την χρηματοδότηση.

Τι περιμένατε;

Να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια;

Να αφήσουμε να χαθούν τα χρήματα που αναλογούσαν στον δήμο μας;

Ποιο ακριβώς είναι το «θαύμα» που ανακάλυψε η ανάρτηση;

Μήπως την διόρθωση των λαθών της αρχικής βαθμολόγησης, αφού οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις είχαν ήδη υποβληθεί;

Σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις από τη Διεύθυνση Δασών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, όποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει τις διαδικασίες, διαβάζει προσεκτικά τα έγγραφα και εύκολα αντιλαμβάνεται ότι η υποβολή τους δεν είναι απαραίτητη ΠΡΙΝ την υποβολή και έγκριση του αιτήματος.

Γι’ αυτό άλλωστε στο σκεπτικό της απόφασης δηλώνεται ξεκάθαρα ότι για το κριτήριο «για την προτεινόμενη πράξη υποβάλλονται οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, σε ισχύ» ΠΛΗΡΕΙΤΑΙ.

Και για να τελειώνουμε με την άγνοια και την παραπληροφόρηση που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους συντάκτες της ανάρτησης, που αναφέρονται σε «διάτρητη παρέμβαση» τους καλούμε να διαβάσουν πρόσφατο άρθρο του πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπου Κασίμη, ο οποίος αναφέρεται στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης αγροτικής οδοποιίας και να κατανοήσουν μόνοι τους γιατί στα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν χωράνε παρεμβάσεις καμίας μορφής.

Επίσης κάθε πρόσκληση την ακολουθεί ένας οδηγός διαχείρισης ο οποίος διευκρινίζει τι υποβάλλεται και τι όχι ως δικαιολογητικό ώστε να ενταχθεί ένα έργο!

Πληροφοριακά και μόνο: Ένσταση υποβάλλεις όταν σου δίνεται το δικαίωμα να υποστηρίξεις τη πρόταση σου και ΟΧΙ όταν έχει απορριφθεί!!

Η επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου είναι η μόνη υπεύθυνη υπηρεσία για να κρίνει την έκβαση της αίτησης σύμφωνα με τα κριτήρια των Ευρωπαϊκών Οδηγιών!!! Άλλωστε οριστική απόφαση ένταξης είναι μια για όλη τη Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Και σε αυτήν ο δικός μας Δήμος πήρε 500.000,00 € και ΕΜΕΙΣ χαιρόμαστε.

Καλό θα ήταν να κάνετε και εσείς το ίδιο.

Η χρηματοδότηση είναι για το ΔΗΜΟ μας!

Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή την έλλειψη εργατών γης με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης

Previous article

60 χρόνια Τζέιμς Μποντ: Ποιος θα είναι ο επόμενος;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *