ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΚΙΑΤΟ: Χειροπέδες σε πατέρα και γιο για εμπορία κάνναβης και αρχαιοκαπηλία

0

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα 24 κιλά, αλλά και 21 πήλινα και χάλκινα αγγεία βρέθηκαν στο σπίτι ενός 70χρονου και του 33χρονου γιου του, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία σε περιοχή της Κορινθίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος Σικυωνίων, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, συγκομιδή, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης.

Στην συνέχεια η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτι του 70χρονου και του 33χρονου, καθώς και σε ένα αυτοκίνητο, όπου βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 24 κιλών και 149 γραμμαρίων, εννέα δενδρύλλια κάνναβης, σπόροι κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 410 γραμμαρίων, καθώς και τρεις ζυγαριές ακρίβειας.

Επίσης, βρέθηκαν ένα κυνηγητικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, 140 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 60 φυσίγγια κρότου, δύο ανιχνευτές μετάλλων, καθώς και 21 πήλινα και χάλκινα αγγεία.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τα παραπάνω αγγεία, σύμφωνα με αρχαιολόγο, χρονολογούνται κατά την κλασσική, ελληνιστική και πρώιμη βυζαντινή περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Ξεκινά το έργο της θωράκισης των ρεμάτων Πράθι, Καρέλη, Κατουνίστρα στο Λουτράκι

Previous article

Κάμπια που τρώει πλαστικά υπόσχεται να φάει βουνά απορριμάτων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *