ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέταρτη ημέρα μακάβριων επιχειρήσεων μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα

0

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων από στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε 95 μετανάστες και βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε βράχια.

Συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί ογδόντα αλλοδαποί (55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια, 1 κορίτσι), ενώ απογευματινές ώρες χθες εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από στελέχη της ΜΥΑ 6 σοροί μεταναστών (4 άνδρες και 2 γυναίκες) που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Χθες πραγματοποιήθηκε, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, η επιχείρηση για την ανάσυρση πτωμάτων που παρέμεναν στη θάλασσα μετά το ναυάγιο. 

Η επιχείρηση έγινε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τις δυνάμεις του Λιμενικού να ανασύρουν έξι πτώματα. Πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν με το ΠΑΘ του Λιμενικού στο λιμάνι της Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. 

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή καταγράφηκαν τραγικές εικόνες ντροπής, με τα νεκρά σώματα των προσφύγων και μεταναστών να επιπλέουν στο σημείο του ναυαγίου, ενώ αναγνώστες που επικοινώνησαν με την efsyn.gr ανέφεραν ότι βλέπουν τουλάχιστον επτά πτώματα, πιθανότατα γυναικών.

Από την πλευρά του το Λιμενικό Σώμα υποστήριζε ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα πλωτά μέσα και πως η περισυλλογή των νεκρών θα ξεκινούσε μόλις το επέτρεπε ο καιρός.

Συγγενείς των άτυχων μεταναστών και προσφύγων έχουν καταφτάσει στα Κύθηρα από ξένες χώρες, όπως απ’ τη Φινλανδία και τη Γερμανία. Ορισμένοι δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν από τη στεριά, τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιπλέουν νεκρά στη θάλασσα.

efsyn.gr

Καλός ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Previous article

Δίολκος: «Η τέχνη μας συνδέει και μας φροντίζει»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *